info@mekan.com
Begüm Ölçer

Begüm Ölçer

4485
puan
@tasty_trips...
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Kokteyl Yapan Mekan listesinde Diba Bar, The Grand Tarabya için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Kahveci listesinde Petra Roasting Co. için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Kahvaltı Mekanı listesinde Lacivert Restaurant, Anadolu Hisarı için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Meze Mekanı listesinde Roka Pera için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Uzakdoğu Restoranı listesinde P.F. Chang's için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Kara Fırın, Capitol Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Pastane ürünlerini, özellikle tahıllı simit ve poğaçasını çok beğeniyorum. Kahvaltı için fazla beklentim yoktu, son derece sıradan bilindik bir kahvaltı sunuyorlar. Gözü doyurmuyor, çok aşsanız mideyi de doyurmaz :) ama iş öncesi hızlı bir şeyler atıştırayım derseniz olabilir. Bunun dışında servis ve temizlik konusu da çok iç açıcı değil maalesef. Biraz fast food mekanlarına dönmüş neden bilmiyorum."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Balıkçı listesinde Set Balık Lokantası için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Steakhouse listesinde Nusr-Et Steakhouse, Etiler için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
En İyi Restoran listesinde Dudu İstanbul Beyoğlu için oy verdi. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Fauchon, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"İlk olarak Akasya'da açılan ama daha sonra Zorlu'ya geçen Fauchon, genelde hep tatlılarıyla biliniyor. Hatta ne yalan söyleyeyim bendeki alıgısı da tamamen öyleydi. Şimdilik sadece tatlılarını denedim ama yemek menüsünün olduğunu ve bu konuda da iddialı olduklarını öğrendim..En kısa zamanda yemekleri için de uğrayacağım. Tatlılar arasında beni mest eden bir lezzet var..Karamelli Milföy..Aslında milföy sevmem gerçekten, çok hamur hamur gelir bana milföylü tatlılar.Bu çok farklıydı ağızda dağılan, kıtır kıtır bir lezzet. Çeşit çeşit eklerler, macaronlar, pastalar sizi bekliyor. Dediğim gibi yemeklerini de mutlaka denemek lazım diye düşünüyorum."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Adım Adım Gurme'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Muazzam'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu yaz Çeşme'deki Bazlama Kahvaltı'yı öğrenince gitmeyi çok istemiştim ama bir türlü denk getiremedim. İstanbul'a geldiklerini duyunca nasıl mutlu oldum anlatamam. Sonunda geçen hafta sonu gitme fırsatı yakaladım. İstanbul'da serpme ve açık büfe kahvaltı sunan sayısız mekan var, tabi ki istisnalar olmakla birlikte çoğunun sunduğu kalite ve lezzet tartışılır. Bazlama'nın kahvaltısı ise beni hiçbir bakımdan hayal kırıklığına uğratmadı.Karaköy'deki Muazzam'a misafir olmuşlar, kış boyunca buradalar. Şimdilik hafta sonları hizmet veriyorlar. Neler var neler.. benim için kahvaltıda güzel ekmek ve hamur işi olması önemli. Elde açılan bazlamalar,gözlemeler ve pişi bu açıdan oldukça tatmin ediciydi. Kullanılan malzemeler öyle sıradan değil. Domatesler yaz domatesi tadında tarladan taze taze geliyor, reçeller mekanın işletmecileri Sinem Hanım'ın annesi Nurten Hanım'ın ellerinden, yani anne reçeli mis gibi :) karadut reçelli lor, domates kurusuyla yapılan salça, Kayseri'den kasap sucuğu, Trabzon'dan tereyağ ve çok daha fazlası.. Üstelik tüm bunlar 40 TL gibi uygun bir fiyata. İstanbul'daki bazı fahiş fiyatlı kahvaltıları düşününce verilen parayı sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Üstelik güzel hizmet ve Sinem hanımın sıcak ilgisi de cabası :) Bazen bazı işletmelerin başarıları şans olmuyor gerçekten. Özen, çaba ve kaliteli hizmet sunma anlayışıyla yola çıkıldığında güzel sonuçlar elde edileceğinin iyi bir örneği bu kahvaltı."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Muazzam'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Begüm Ölçer Muazzam'a bir resim ekledi 9 yıl önce
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
EspressoLab'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Üçüncü dalga kahvecilerin çok başarılı örneklerinden bir tanesi. Emirgan,Santral İstanbul, İTÜ ve Taksim olmak üzere dört şubeleri var.Taksim'deki şube İstiklal'in hemen girişinde bulunuyor ve üst katlara çıktıkça mekanın büyüklüğü ve rahatlığına şaşırıyorsunuz.Hele de terasında oturursanız İstiklal'İn kargaşasından uzak, keyifle kahvenizi yudumlamak mümkün. Birçok kahve dükkanının aksine tatlı ve tuzlu çeşitleri çok fazla. İlk girişte göz alıcı bir vitrin karşılıyor sizi. Browni,Cheesecake, Tart, Sandwich ne ararsanız var.Hem de en lezzetlisinden! Kahveleri de çeşit olarak oldukça fazla. Kısa sürede bağımlısı olacağınız bir mekan."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Baltazar Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Karaköy'ün hamburgerde başı çeken mekanlarından..Etini lezzetli buluyorum ama ekmek biraz daha farklı olabilir. Servis iyi, porsiyonlar yeterli, atmosfer de gayet güzel.Baltazar ve Lokum burger favorim ama patates daha bir favorim. Karaköy'de tercih edilebilecek alternatiflerden biri."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Cafe & Shop'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ev sıcaklığında tatlı bir cafe. Yemeklerini denemedim, sadece çay ve tatlı için uğradım. Tatlılardan cheesecake gerçekten iyiydi, mozaik pasta da ortalama üstü diyebiliriz. Hatta ben beklentimi baya düşük tutmuştum ikisi için de, şaşırttılar açıkçası :)"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Agapia Cafe & Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kadıköy'de fazla mekan yokken gözde sayılabilecek mekanlar arasındaydı Agapia. Bence artık fazla demode kalıyor. En son üniversite dönemimde gitmiştim, uzuuun bir aradan sonra tekrar deneyeyim dedim. Klasik bir menü, özensiz tabaklar, vasat bir lezzet. Aşırı gereksiz tonda bir müzik de cabası. Bahçesi olması güzel ama sigara içmeyen biri olarak ben adım atar atmaz geri çıkmak zorunda kaldım. Ağırlıklı olarak öğrencilere hitap eder gibi."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Kiva, Galata'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Özellikle turistlere fazlasıyla hitap ettiğini düşünüyorum.Turistlerin Türk mutfağı yemeklerini denemeleri için konum olarak da lezzet olarak da iyi bir seçenek. Farklı yörelerden sulu yemekler, et yemekleri, dolmalar, zeytinyağlılar deneyebilirsiniz. Zeytinyağlılar içinde ot çeşitlerini mutlaka deneyin. Çok değişik lezzetler bulacaksınız.Mesela adını hatırlayamadığım bir ot yemeğini kuru meyvelerle tatlandırmışlardı, çünkü özünde baya acımsı bir tadı varmış. Kuru meyve ile ne kadar iyi gittiğini tahmin edemezsiniz :) Fiyatlar da kabul edilebilir seviyede."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Gram'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kanyon'daki minik şubesinde büyük lezzetler sunan Gram'da atıştırmalık tatlı tuzlu çeşitler bulabilirsiniz. Hızlıca bir şeyler yemek ve canınız tatlı çektiğinde geçerken ufak bir şeyler almak için doğru yer.He şey taptaze.Ben bezelerine özellikle hayranım.Portakallı-tarçınlı bezelerini denemenizi tavsiye ederim."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Kuymak Kahvaltı Salonu'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu tip kahvaltı mekanlarını kendi kategorilerinde değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.Boğaz'da,Moda'da ve ya Karaköy'de gittiğiniz kahvaltıları burada ararsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.Kuymak, Beşiktaş'taki benzerlerine kıyasla iyi bir seçenek olabilir. Tabi ki muhteşem lezzetler ve fark beklememek gerek. 2 kişi için kahvaltı tabağı, muhlama, menemen ve sınırsız çay içeren bir kahvaltıyı 35 tl gibi çok uygun bir fiyata yiyebilmek mümkün."
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Shake Shack, Kanyon Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hamburgerlerinin abartıldığını düşünüyorum.Fiyat performans dengesi çok iyi değil bence. Bu fiyatlara yiyebileceğiniz daha iyi butik burgerciler mevcut. Cheddar soslu patates gayet iyi ama leziz bir hamburger ile tamamlansa daha bir anlamlı olur. Sanırım ben en çok custard'larını seviyorum. Yemeği burada yemesem bile sadece dondurma yemek için gittiğim oluyor :)"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Zamane Kahvesi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Daha once yemek icin tercih etmemistim ama bir kere denemek istedim. Kitir mantisini deneyeyim dedim.Klasik mantinin aksine yogurt altta mantilar ustte cok hos olmus. Aslinda mantiyi cok sevmem ve her yerde tercih etmem ama bu manti hafif ve dengeli tadiyla oldukca lezizdi. Fiyatlar da gayet uygun.Tatlilarini zaten cok severdim artik yemek icin de ara ara tercih edecegim bir yer oldu"
Begüm Ölçer
140 Yorum 72 Takipçi
Big Chefs, Ataşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Big Chefs'in en sevdigim şubesi burası. İç mekan dekorasyonu göz alıcı. İçeri girince sanki ihtişamlı bir eve yemeğe davetliymişsiniz gibi hissediyorsunuz.Hem açik hem kapalı alanı birçok şubesine göre çok daha ferah. Big Chefs menüsünü sevdiğim ve her zaman değişik lezzetlerini denemek istediğim bir mekan. Menüye eklenen yeni lezzetlerle daha da bir güzel olmuş.Kahvaltı seçenekleri de yemek çeşitleri de gayet yeterli ve lezzetli. Et yemeklerini özellikle denemenizi tavsiye ederim."