info@mekan.com

Ayvalık ve Cunda Rehberi

14 Temmuz 2015
Ayvalık ve Cunda Rehberi
Bayramda Ayvalık'ta huzur dolu bir tatil geçirmek istiyoruz ama nerede kalalım ne yiyelim bilmiyoruz diyorsanız, bu yazımız sizin için.

Ayvalık ve Cunda'da Nerede Kalalım?

Macaron Konağı: Ayvalık merkezde, sahile çok yakın, Ayvalığın sayılı tarihi binalarından birinde harika bahçesiyle yer alan bir butik otel burası. Tatil yaparken biraz da eski dokuları hissetmek isteyenlerdenseniz, rezervasyon için çok beklemeyin deriz; zira sadece 9 odası var!

Macaron Konağı
Fotoğraf Kaynak: https://yoldaolmak.com/

Ortunç Hotel: Minimalist konsepti, oteli işleten Tunç Ailesi'nin çiftliğinden gelen doğal ürünlerden hazırlanan mutfağı ve bu güzelliklere eşlik eden müzikleri ile konuklarına dingin bir ortam vaad ediyor Ortunç Hotel. Doğaya yıllar boyu yapılan yatırımlar nedeniyle Mavi Bayrak ödülü, Yeşillenen Oteller Sertifikası ve Yeşil Anahtar ödüllerine sahip olan işletmede aradığınız huzur ve konforu bulacağınıza eminiz.


Fotoğraf Kaynak: http://www.butikoteller.com.tr/


Sızma Han Butik Otel:  Denize sıfır, Ayvalık merkeze yürüyerek çok yakın ve doğayla iç içe olan Sızma Han Butik Otel, tamamen tarihi bir atmosfer içinde yer alıyor. Muhteşem manzarasında gün batımını izlemek çok keyifli. Ayrıca nefis ızgara yemekleri, Ege ve Ayvalık'a özgü zeytinyağlı çeşitleri ve deniz ürünleri mutlaka denenmeli.


Fotoğraf Kaynak: http://www.tripadvisor.com.tr/

Ziyabey Konağı: Antik mobilyalara, geniş odalara ve odalarda ihtiyacınız olan her türlü konfora sahip bu taş konakta zaman sınırlaması olmadan kahvaltınızı yapabilir, organik ürünlerin tadına varabilirsiniz. Cunda'daki en iyi adreslerden biri.


Fotoğraf Kaynak: http://www.gezlong.com/

Güle Butik Otel: Her birinin kendine ait bir konsepti olan odalarına Yasemin, Leylak, Akşamsefası gibi isimler verilmiş Güle Butik Otel'in. Beyaz ve romantik olan dekorasyonu, antika detaylarla desteklenmiş ve çok şık bir atmosfer yaratılmış. Cunda'nın merkezine yürüyerek çok yakın olması sayesinde, tatiliniz boyunca arabaya ihtiyaç duymuyorsunuz.


Fotoğraf Kaynak: http://www.pansiyonlar.net/


Ayvalık ve Cunda'da Nerede, Ne Yiyelim?

Ayna: Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ya da sadece bir tatlı yemek için ziyaret edebileceğiniz Ayna,  Cunda'da her sene farklı bir menüyle sezonu açıyor. Keçi peyniri ile servis edilen Girit kabağı mutlaka denenmesi gerekenlerden.


Fotoğraf Kaynak: http://www.tripadvisor.com.tr/

Şeytanın Kahvesi: 1950'den beri aynı aile tarafından işletilen kahve; çay kahve hizmetinin yanı sıra koruk şerbetiyle ünlü. Sıcaklardan bunaldığınızda bir bardak şerbet içmeyi ihmal etmeyin.


Fotoğraf Kaynak: http://aslibora.blogspot.com.tr/

Bay Nihat Restaurant: 19. yüzyıldan kalma eski bir Rum evinde hizmet veren Bay Nihat, Cunda'da 12 ay açık olan restoranlardan. Deniz ürünleriyle hazırlanmış 100'e yakın meze ve yemeği bulunan restoranda soslu kılıç balığı, uskumru çirozu ve balık pastırmasını mutlaka denemelisiniz. Yemeğiniz esnasında restoranda çalan klasik batı müziği ve enstrümantal ezgilerle keyifli zaman geçirmeniz garantileniyor.


Fotoğraf Kaynak: http://www.tripadvisor.com.tr/

Cunda Sahil Restaurant: Ege ve Yunan kültürünün tüm özelliklerini bünyesinde barındırarak zengin bir mutfak kültürüne ev sahipliği yapan Cunda Sahil Restaurant, enfes mezeleri ve sahildeki kusursuz konumuyla, Cunda'da uğramadan dönülmemesi gereken yerlerden.


Fotoğraf Kaynak: http://www.gurmerehberi.com/

Nesos Restaurant: Cunda adasında Nesos Butik Otel bünyesinde hizmet veren Nesos Restaurant, otelin dışında Cunda sahil şeridi üzerinde hizmet veren bir restoran. 12 ay hizmet verilen Nesos'da,  Ege’nin zengin mutfak kültürünü yansıtan yemekleri, zeytinyağlı mezeleri, usta aşçıları tarafından hazırlanan kalamar, karides ve midye çeşitleri ile mevsimine uygun en taze balık ızgara, tava, fırın türleri arasından istediğiniz gibi seçim yapmanız mümkün.


Fotoğraf Kaynak: http://adaustu.com/

Taş Kahve: Denize yakın küçük tahta sandalyelerine oturup da bir Ayvalık tostu ve çay keyfi yapmadan dönülmez Cunda'dan. Bir de damla sakızlı Türk kahvesi içmeden.


Fotoğraf Kaynak: http://blog.miranda.com.tr/

Cafe Caramel: Ayvalık'ta antikacılar sokağının sonunda çok şirin bir kafe burası. Her şey günlük ve taze olarak yapılıyor, çeşitler günden güne değişebiliyor. Mantısı şahane, kahve ve tatlı keyfi ise vazgeçilmezlerden.


Fotoğraf Kaynak: http://aslibora.blogspot.com.tr/

Mesut Büfe: Ayvalık'da Ayvalık tostu en iyi burda yenir. Meşhur tostçular çarşısının içindeki Mesut Büfe'de yediğiniz tostun tadına doyamayacaksınız.


Fotoğraf Kaynak: http://www.ehl-i-lezzetiz.biz/

Vino: Cunda'da küçük, şirin bir ara sokakta, renkli şemsiyelerle süslenmiş, isterseniz yemek de yiyebileceğiniz bir şarap evi Vino. Yemek yemeyi tercih etmezseniz güzel müzikleri eşliğinde sadece şarap keyfi yapmaya da gidebilirsiniz.


Fotoğraf Kaynak: http://www.odtugastronomi.org/

Moshos: Nefis mezeleri, rakı-balık keyfi ve harika müzikleriyle çok eğlenebileceğiniz bir Yunan tavernası Moshos. Fedon şarkıları eşliğinde bizim için de Sirtaki yapın :).


Fotoğraf Kaynak: http://www.themagger.com/

Lokma İmparatoru: Cunda'ya gitmişken meşhur çifte kavrulmuş susamlı lokma tatlısı yemeden olmaz. Cunda sahilde karşınıza çıkacak Lokma İmparatoru adanın en iyisi.


Fotoğraf Kaynak: http://ayvalik.co/


Ayvalık ve Cunda'dan Neler Alalım?

- Herşeyden önce Ayvalık'tan zeytin alınır. Tam bir zeytin cenneti olan Ayvalık'ta istediğiniz türden en kaliteli zeytinleri bulabileceğiniz gibi, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu gibi Ayvalık'a özel ürünlere de bakmayı ihmal etmeyin deriz.


Fotoğraf Kaynak: http://online.sariyermarket.com/

- Özel Ayvalık tostu ekmeklerinden alıp, tatil bittiğinde bayıldığınız o tostları evinizde yapmaya devam edebilirsiniz.


Fotoğraf Kaynak: http://www.tariflik.com/


- Cunda'da her daim bulunan açık tezgahlardan giyimden süs eşyasına kadar her türlü hediyelik eşya bulunuyor. Perşembe ve Pazar günleri ise adada pazar kuruluyor.


Fotoğraf Kaynak: http://pisceswot.blogspot.com.tr/

- Ayvalık'ta da Cunda'da da hemen her köşede bir antikacı bulmak mümkün. Antikacılar Caddesi ile Barbaros Caddesi ise bu konuda yoğunlaşmış bölgeler. Cumartesi günleri Barbaros Caddesi'nde kurulan bit pazarı da bakılmaya değer.


Fotoğraf Kaynak: http://haberciniz.biz/

- Başka yerde bulamayacağınız, zanaatkarların yaptığı el yapımı ürünler çokça bulunuyor. El yapımı porselenler veya ahşap ürünler... Hepsi Ayvalık ve Cunda'nın küçük ara sokaklarında keşfedilmeyi bekliyor.

- Kadınlara çalışma alanı yaratan Çöp(m)adam'da geri dönüştürülmüş malzemelerden harika çantalar, cüzdanlar, telefon kılıfları ve önlükler üretiyorlar. Alınan tüm ürünlerin içinden çıkan künyeden o ürünün kim tarafından üretildiğimi öğrenebiliyorsunuz.


Fotoğraf Kaynak: http://www.kadinlararasi.com/

- Santimetre'nin el yapımı porselenlerine mutlaka bir göz atılmalı. Sapı zeytin ağacından yapılmış cezveleri de çok ünlü.


Fotoğraf Kaynak: http://designgush.com/

Ayvalık ve Cunda'da Nerede yüzelim?

Ayvalık'ın merkezinde denize girmek mümkün değil. Çünkü hem limana giriş çıkış yapan tekneler yüzünden çok işlek hem de deniz temiz suyu temiz değil. Ama Ayvalık yakınlarındaki Badavut sahilinde ya da birkaç kilometre uzaktaki Sarımsaklı'da denize giriliyor. Yazın suyu Ayvalık'a göre biraz daha soğuk olsa da Cunda'nın denizi çok daha temiz.

Sarımsaklı Plajı: Ayvalık'ın Küçükköy beldesinde bulunan ve 7km'lik kumsalıyla bilinen Sarımsaklı plajında bir çok otel ve pansiyon da bulunuyor. Berrak denizde yüzmek çok keyifli olduğu gibi, sahilde yürüyüş yapıp, lokma, midye ya da dondurmacılardan bir şeyler alıp atıştırmak da ayrı keyifli.


Fotoğraf Kaynak: http://www.abaymotel.com/

Badavut koyu: Sarımsaklı'ya çok yakın, altın renkli kumu ve havuz berraklığında deniziyle mutlaka görmeniz gereken yerlerden.


Fotoğraf Kaynak: http://www.ozakhotel.com.tr/

Patriça Koyu: Cunda Adası'nın arka tarafında bulunan Patriça Koyu'nun denizi sığ ve başları hafif taşlık olsa da 5-6 metre sonrası kum devam eder. Sakin denizi sebebiyle tercih edilen bu koyda sessiz ve huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.


Fotoğraf Kaynak: http://www.sihirlitur.com/

Ortunç Beach: Kalabileceğiniz oteller içinde bahsettiğimiz Ortunç Beach'in plajı da şahane. Mavi bayraklı koyuna giriş yapabilmek için mutlaka otelde kalıyor olmanız gerekmiyor, dışardan giriş de yapabiliyorsunuz. Çeşme ve Bodrum’daki beachlere benzetebileceğimiz Ortunç Beach'de lounge müzikler eşliğinde çok şık ve nezih bir ortam yaratılmış. Ayrıca yemeklerinin de çok lezzetli olduğunu belirtmekte fayda var.


Fotoğraf Kaynak: http://www.ortunc.com/tr

Ayvalık ve Cunda'da Neler Yapalım?

- Günbatımını izlemek için Şeytan Sofrası tepesine gidin.


Fotoğraf Kaynak: http://www.gezipgorduk.com/

- Bardak Bar, güzel müzik dinlemek için en iyi adres.


Fotoğraf Kaynak: http://www.neredekal.com/

- Günü birlik tekne turları civardaki saklı koyları da keşfetmenize yardımcı olabilir.


Fotoğraf Kaynak: http://www.fotokritik.com/

- Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Ayvalık ve Cunda, tarihi mimarileri, rengarenk evleri ve kapıları, harika çiçekleri ve tatlı sokak hayvanlarıyla tam fotoğraflık.


Fotoğraf Kaynak: http://www.gezijurnal.com/

- Ayvalık'ta Aya Yanni (Saatli Camii), Aya Yorgi (Çınarlı Camii), Taksiyarhis kilisesi; Cunda'da Ayışığı Manastırı ve Aya Nicola kilisesi görülmesi gereken yerler.


Fotoğraf Kaynak: http://www.agos.com.tr/
Ana Fotoğraf Kaynak: http://www.tatileglenceburada.com/
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN