info@mekan.com
Erdi Karakütük

Erdi Karakütük

8160
puan
yiyomyiyomdoymuyom #KanGurular ...
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Casita, Bebek'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Açken sen sen değilsin sloganından yola çıkarak Bebek sahil yolunda seyir halindeyken önünde birden durasımız geldi. Ortaya güveçte sarımsaklı mantar, kendimize de feraye ve pampa köfte söyledik. Mantar çok başarılı, mutlaka denemelisiniz. Kızarmış mantı feraye için söylenecek söz yok, hamura dayanamayan ben çok beğendim. Arkadaş diyet olsun diye, cafe de paris soslu pampa köfte söyledi. Patates konmasın demesine rağmen bizi tam dinlemeyen garson patatesle getirdi. Ama dinlemediği halde hesaba servis ücreti eklemeyi ihmal etmediler"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Ar - Ruha Cafe & Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sosyal medyada okuduğum övgü dolu yorumlar sonucunda geç de olsa bu mekana gittim. Lahmacun da lahmacun deniyordu. Tanesi 8tl lik lahmacunlardan biz de denedik. Kuzu etinden , çıtır ve bol malzemeli. Yoğun rengi içindeki isottan alıyor. Fiyatını bölge kaldırır ama ortalamanın çok üzerinde ( Ege'deki beachleri saymazsak ) . Tillo dedikleri uçan daireye benzer haşlama içli köfteleri var. Siirtli büryancıların bulunduğu Kadınlar Pazarı'nda kitel denen içli köftelerle aynı. Haşlama içli köfteyi ev yapımı yemeye alışkın olduğumdan buradakilerin kabuğu çok kalın geldi. Büyük beklentilerle gidilmezse mekandan memnun kalınarak ayrılacağınızı düşünüyorum"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Harbi Adana Kebap & Kaburga'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ortaköy gibi bir yerde bu kadar iyi kebap yiyeceğim aklıma gelmezdi. Yemekten anlayan bir arkadaşın ( sucukar moreno ) tavsiyesi üzerine Harbi Adana'ya geldik. Kebap, Adana'da yediklerimden farksız. Usülüne uygun pilavsız servis ediliyor. Çatal değince kendini bırakıyor. İçine kuyruk yağı basılmamış. Şalgam da İstanbul'da her yerde verilen kötü Doğanay şalgamı değil. Benden size bir tüyo; Adana'da kazbaşı, kartalbaşı yada yağlıkara olarak bilinen iri kuşbaşı etlerden burada sipariş edebilirsiniz. Menüde olmayan bu değerli kuzu etine ( eğer o anda ellerinde varsa ) bayılacaksınız. İyi ki gitmişim dediğim bir mekan oldu.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Evrenos Kebap'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Beylikdüzü bölgesinde küçük bir dükkana sahip kebapçı. Kapısının önündeki kırık merdivenlerden ulaşması biraz zor. İkramlar bol. Fındık lahmacun, zırhla doğranmış salata gibi. Adana kebap, şiş ve ciğer söyledik. Adana içindeki bol maydanozuyla daha çok beytiyi andırıyordu. Eker ayran kullanmaları bir güzellik. İki kişi hesap 43tl"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Halas Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yeşilköy-Florya'da vereceğiniz ücretin 1/3 üne balık yiyebileceğiniz alkolsüz balık lokantası. Ye-kalk modelli bir balıkçı. Öyle uzun uzadıya saatlerce oturup keyif yapılmaz. Servis pek güleryüzlü değildir. Taze balık yemek için tercih edilir. Yanında mutlaka nar ekşili ve peynir ilaveli salata alınır. Tatlıları vasat düzeydedir özellikle fırında helva hiperglisemiye yol açabilir. Sıra sıra birsürü balıkçının olduğu bölgede ilk tercihimiz bu mekan olur her zaman"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Namlı Kebap, Levent'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Önünden her geçişimde bana soğuk gelen bir tarafı vardı buranın. Kazık ve lezzetsiz gibi bir imaj çizmişti gözümde. Yorumlarına güvendiğim iki arkadaşımın git demesi üzerine kapısına dayandık. Güzel karşılama ve ferah salonlar ilk gözüme çarpan unsurlar oldu. Çocuklu ailelerin oldukça rahat edeceği bir yer. Üst katta içi oyuncak dolu çocuk odası var. Tuvaletleri tertemiz. Zeytinyağlı büfesinden tabağınızı kendiniz hazırlıyorsunuz. Bizim tabak çok lezzetliydi söylemem gerek. Lahmacun 8tl idi sanırım ama oldukça büyük, bol malzemos ve gevrekti. İskender isteyen eşim tabağını bitirdi, bu beğendiği anlamına gelir benim için. Alinazik sipariş ettim. Kıymadan mı şişten mi yapıyorsunuz dediğimde yarım çöp şiş yarım urfa konduğunu söylediler. İlk defa böylesine denk geldim. Çok iyi çok da güzel olmuştu taam mı. Efsane diye bahsedilen dondurmalı irmiği, tatlının geldiği sırada üst katta oğlumla çocuk odasında olduğum için soğuk yedim ama yarısını tırtıklayan eşim çok başarılı bulduğunu söyledi. Bundan sonra o taraflara gittiğimde mekan tercihlerimde Namlı Kebap üst sıralarda yer alacak"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Ceviz Ağacı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Koşuyolunda meydanda tam köşebaşı konumda. Civardaki en kalabalık yer. Pastane bölümündeki pastalar ve hamurişleri kendinizden geçirebilir. Çocuklu aileler için iyi seçim. Ferah ferah oturabilirsiniz. Kahvaltı tabağı, su böreği, bal-kaymak ve simit aldık. Peynirleri yağlı ve lezzetli. Kahvaltı haricinde menüsünde yemek dahil ne ararsanız var. Tekrar tercih ederim.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Eminönü Saray Muhallebicisi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eminönü'nde konumu gereği hep kalabalık olan mekan. En işlek noktadalar. Servis elemanları arasında ciddi kopukluk var. Siparişler iki kez yanlış geldi. Tavuk suyu çorba, tavuklu pilav, domates soslu saray köfte aldık. Kötü değiller ama çok da lezzetli değiller. Tatlılardan su muhallebisi ve damla sakızlı üstü kadayıflı muhallebi aldık. Yemeklerinden çok damla sakızlı muhallebiyi beğendim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Erdi Karakütük Harbi Adana Kebap & Kaburga'ya bir resim ekledi 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Erdi Karakütük Harbi Adana Kebap & Kaburga'ya bir resim ekledi 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Erdi Karakütük Harbi Adana Kebap & Kaburga'ya bir resim ekledi 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Yağmur İşeri'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Tuana Yücel'i takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Meşhur Balkan Tulumba'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Canım tulumba çekti mi hiç üşenmem buraya gelirim. Zannımca şehrin en iyi tulumbası buradadır. Son gittiğimde paket aldık eve götürmek için. 7-8 tanesini arabada eve varmadan götürdüm. Ayrıca; tulumba, trileçe ve çöp şiş cenneti Alibeyköy'de birkaç mekanda küçük bir gastronomi turu yapabilirsiniz."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
D&D Döner, Beykent'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Has Otomotiv şirketler grubunun yatırımı olan D&D Döner, İstanbul'da 8 şube ile hizmet veriyor. Sade bir dekor ve siparişlerin başta kasaya söylenip ücretinin ödenmesiyle bildiğimiz burger fast-foodçularını andırıyor. Dönerde kıyma yokmuş, yalnızca parça et olduğu söyleniyor. Menüsündeki dönerli pizza dikkatimi çekmişti o yüzden bugün ziyaret ettim. Dönerli pizza değişik bir fikir, lezzet olarak aman aman değil. Üstünde kaşar ve mozzarella peyniri var. Küçük ve büyük boy pizza seçenekleri mevcut. Büyük boy pizza + içecek 20 tl. ( Büyük pizzayı 2 kişi paylaşabilirsiniz )"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Sofra London, Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Son yılların gözde semti Karaköy’de geçtiğimiz aylarda hayli iddialı bir restaurant açıldı. Gazetelerde, dergilerde güler yüzlü, kıvırcık saçlı bir adamın hikayesini hepimiz okuduk. Hüseyin Özer’den bahsediyorum. Zorlu geçen çocukluk, gençlik yılları sonrası Londra’ya gidiş. Orada bulaşıkçılıktan başlayarak kendi lokantasını açması. İngiltere’ye Türk yemeklerini tanıtması ve restorantına konuk olan diplomatlar, sanatçılar hatta kraliyet ailesi. Böyle geçmişi olan bir kişinin İstanbul’da dibimizde restaurant açması bende merak uyandırıyordu. Tanıtım faaliyetleri, açılış heyecanı, düzenin oturması birkaç ayı bulur düşüncesiyle gitmek için uygun zamanın geldiğini düşündüm. İçeri girdiğinizde anlıyorsunuz ki Karaköy’ün bohem havasından uzak, epey ihtişamlı bir yer burası. Dev avizeler, lüks tuvaletler dikkat çekiyor. Duyduğuma göre burası için 8 milyon tl gibi bir rakam harcanmış. Gittiğimiz akşam mekanın dışarıdaki masalarının tümü doluydu. Özellikle yan masamızdaki BKM oyuncularının varlığı sayesinde kapı önünde magazin muhabirleri flaş patlatıyordu. Oturmamızdan kısa bir sonra Hüseyin Özer mekana geldi ve tüm masalara uğrayıp hal hatır sordu, sohbet etti. Memnuniyetimizi ölçtü. Tanıdığım kadarıyla kendisi canayakın, iş disiplini yüksek biri. Mezelerden çok çeşit tatmak isteyenler için 9’lu meze tabağı var. İki kişi paylaşımlık söyleyebilirsiniz. Humus kavurma , falafel, imam bayıldı, muska böreği, tabule, kuruyemiş salata, yoğurtlu iç bakla ve patlıcan salata gibi tadımlık mezeler içeriyor. Ayrıca bir kase humus ikramlık olarak geldi, lezzeti iyi. Kısa sürede ekmek üstünde yokettik. Okumuş olduğum yorumlarda keşkek yerlere göklere konamıyordu. Krema, istiridye mantar ve kuşkonmazlı keşkek beklentimi çok yüksek tuttuğum için beni tatmin etmedi. Belki alışık olduğum keşkekten farklı olması ( krema, kuşkonmaz vs. ) , belki de içinde et olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Tarama da söyledik, benden başka pek yiyen olmadı. Balık yumurtası yemek herkese göre değil sanırım. Limonu bir parça daha az olsaydı çok daha iyi olabilirdi ama beğendiğimi söyleyebilirim. Kuzu etli tagine ( tajin ) ana yemek olarak sipariş ettim. Her ne kadar Fas mutfağına ait bir yemek olarak bilsem de; incir, erik ve üzümlü sosuyla Osmanlı yemeklerini andırıyor. İçindeki kuzu eti de iyi pişmişti, lime limeydi. Trio ızgara alan arkadaşlarım da çok beğendiklerini söylediler. Dana köfte, bonfile ve kuzu külbastı içeren bir tabak. Et çeşitleri yemek isteyenler için ideal seçim olabilir. Üçlü baklava tabağında bademli, cevizli ve fıstıklı baklava var. Şeker oranı az, oldukça hafif baklavalar. Fiyat bilgisine gelecek olursak Ağustos 2015 itibariyle 9’lu meze tabağı 35tl, tarama 12tl, trio ızgara 55tl, kuzu tagine 35tl, keşkek 20tl gibi. Karaköy’ün yenisi Sofra London gibi özenli işletmelerin uzun soluklu olmasını diliyorum.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Zamane Kahvesi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yanıbaşındaki Mado'ya alternatif mekan. İkisinden her zaman Zamane Kahvesi'ni tercih ederim. Cezvede kek ve Türk kahvesi sipariş ettim. Servis hızlı, nazik. İç mekan ferah, kapı önünde yer bulmak zor"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Virginia Angus, Nişantaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hem açık hem de kapalı alanda masalar tıkış tıkış. Full kapasite çalıştıkları zaman servise yetişemiyorlar. Zaten söylenenleri de garsonlar bu kalabalık yüzünden anlamıyorlar, siparişleri yanlış not ediyorlar. Şefe teslim söyledik. Ürünler tamam güzel ama madem etleri nasıl pişirelim diye soruyorsunuz bari söylendiği gibi pişirin. Bu mekanda etler söylenenin bir derece altı pişiriliyor ona göre sipariş verin. Orta istiyorsanız orta-iyi , az-orta istiyorsanız orta sipariş verin yoksa bizim gibi geri göndermek zorunda kalırsınız. Sağımdaki ve solumdaki masaya yaklaşık 40 dakika sonra siparişleri geldi, sinirden kudurdular haliyle. Tekrar bu şubeye uğrayacağımı zannetmiyorum"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Huzur Uygur Yemekleri'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Uygur yemekleri için iyi seçim. Ekip tamamen Uygur Türkü. Gördüğüm kadarıyla benim haricimdeki müşteriler de aynı kökenliydi. Masaya oturur oturmaz koca bir termosta ılık çay geldi, tüm masalar gibi ben de yemek boyunca bu çayı içtim. Özel soslu etli lağmen, samsa ve kebap sipariş ettim. Samsa; üçgen şeklinde etli börek. Sıcak servis ediliyor ve lezzetli ( dışarıdan gelip adetle de paket aldıklarını gördüm , tanesi 2 tl ) . Lağmen dedikleri uygur spagettisi. Makarnaları epey uzun, yemesi biraz zor ama çok güzel aldente pişirmişler. Üstünde et, sebze ve sos var, denemelisiniz. Menüde kebap diye geçen şey ise bizim şiş kebap, kuzudan ve baharatlı. Şiş adedi 4tl, tadımlık 2 şiş söyleyin. Söylediğim üç ürün de etliydi ve etler genel olarak bol kıkırdaklı. Fiyatları çok uygun tuttukları için hoşgördüm. Öğle yemeği hem ucuza geldi hem de sıradan şeyler yememiş olduk, mutluyuz"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Şehzade Cağ Kebabı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eminönü'nün lezzet sokağı Hocapaşa'nın girişinde bulunuyor. Cağ kebabını şehirde yiyebileceğiniz 3-5 yerden birisi. Kuzudan yapılan bu yatık dönerin porsiyonunda 2 şiş geliyor. Lavaşın içine çekerek, yanında manda yoğurdu, salata ve ezme ile götürüyorsunuz. Turistlerin epey rağbet ettiği bir yer. 4 Güney Kore insanı ile birlikte yedik. Masalarda tanımadığınız kişilerle oturma ihtimaliniz çok yüksek. Kadayıf dolması sipariş etmeyi unutmayın, mükemmel. Tabağa saçılan cevizleri çay kaşığı ile sıyırdım, o derece. Kişi başı 25-30 civarı vererek sağlam doyulur."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Crepe & Fondue Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Akmerkez’in karşı sokağında İsviçre mutfağı deneyimlemek için adresimiz Crepe&Fondue. İlk kez yiyeceğimiz şeyler için heyecan var. Mekan sahibi Murat bey yabancısı olduğumuz yemekler konusunda bizi aydınlatıyor tek tek anlatıyor. Başlangıç olarak raclette peyniri geldi. Raclette bir İsviçre peyniri. Eritip sunuyorlar. Fransızca kazımak anlamına geliyormuş. Getirdikleri kaptan ekmekle kazıyarak yedik. Soğan turşusu, haşlanmış patates ve kornişon turşu ile servis ediliyor. Rösti denen diğer başlangıç ile devam ettik. Kabaca rendelenmiş patatesin kızartılması ile elde edilen bir yemek. Daha çok kahvaltılık gibi. Anlatılana göre ülkenin milli yiyeceklerindenmiş, bizim menemen veya muhlama gibi sanırım. Buranın esas olayı fondue. Bu fondüyü yiyene kadar , fondünün erimiş çikolataya çilek batırmak olduğunu sanıyorduk. Burada o da var fakat adına çikolata fondü diyerek kategorilendirmişler. Et fondü ve peynir fondü diye ikiye ayrılmış. Porsiyonları iki kişilik. Et fondü ( Fondue Chinoies ) ; Carpaccio bonfile etleri yanında getirilen kaynar sebze çorbası diyebileceğimiz bir kabın içinde 30-60 saniye gibi bir süre bırakarak pişirip yiyorsunuz. Pişirdikten sonra yanında servis edilen birtakım soslarla etinizi lezzetlendirebilirsiniz. Peynir fondü , erimiş İsviçre peynirlerine ekmek batırmaca. Hatta et fondüdeki etinizi pişirip bu peynire de batırabilirsiniz harika oluyor. Çikolata fondü bildiğimiz lezzet. Bir tabakta gelen meyve ve marshmallowları erimiş çikolataya ( Lindt marka ) batırıp yedik. Raclette-Rösti 15-20 , et ve peynir fondü 70-80tl aralığında. Fiyatlara göre porsiyonlar biraz daha büyük sunulabilir yada bu porsiyonlara daha uygun fiyatlar olabilirdi. Öyle yada böyle İsviçre mutfağını da denemiş olduk, iyi oldu.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Meşhur Varna Kebapçısı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstanbul'daki birkaç Bulgar lokantasından. Menüsünde kebapçe, kırnaçe, supa topçeta gibi yerel lezzetleri bulabilirsiniz. Kebapçe baharatlı uzun köfteler. Bulgaristan'da genelde domuz etli yapılıyor. Kırnaçe, görüntü itibariyle mumbara benziyor. Lezzet olarak ev yapımı sosis modunda, mutlaka deneyin. Farklı ülke mutfağı arayanlara, damak tadını geliştirmek isteyenlere öneririm."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Mis Döner, Safir Park'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Beylikdüzü'nün yeni dönercilerinden. Yaprak döner lezzetli, bol yağlı. Tandırda lavaş yapıyorlar. 100-200 gr arası değişen porsiyon modelleri var. Açık ayranları güzel, ara sıra gidilebilir"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Carluccio's Nişantaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Carluccio’s Nişantaşı şubesi havalı isimli Reasürans Çarşısı’nın içinde bulunuyor. İlk kez geldiğim bu çarşı, pasaj havasında. Paylaşımlık antipasto massimo tabağıyla başladık. Bresaola, dana bacon, füme hindi göğsü, kapari, bufalo mozarella gibi Türk milleti için eksantrik öğeler içeriyor. Minestrone adı verilen İtalyan için içinde ne ararsan var sebze çorbası tek başına doyurucu bir tabak. Porçini mantarlı Caprino pizza, Misto Carni pizza, kum midyeli linguine ve porçini mantarlı risotto aldık. Misto Carni içindeki dana eti ve köfte dilimleriyle benim için iyi seçim. Porçini mantarlı risotto da kötü değildi, beğendim. 4 kişi için alkolsüz kişi başı ortalama 40-50 tl arası hesap geliyor"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Sedef Döner, Fatih'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Gurme Vedat Milor'un ziyaret ettiği mekanlardan olması sebebiyle ilgimi çekmişti. Sultanahmet'te tramvay caddesinin üzerinde olması nedeniyle müşterisi her daim var. Yabancı turistlerin de ilgisi yüksek. Döneri kötü değil ama İstanbul'da çok daha lezzetli dönerciler olduğu için ilk 10'a 10. sıradan girebilir"