info@mekan.com
İko Keşifte

İko Keşifte

5940
puan
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Mandabatmaz Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kahveye ve özellikle kokusuna bayılan ama mide ağrısı sebebiyle malesef her daim içemeyen bir garibanım:D. Ama nedendir bilinmez bazı yerlerde içtiğim kahveler asla midemi ağrıtmıyor. Mandabatmaz bu yerlerden biri. Ben burayı çok seviyorum. Hala cezvede kahve yapıyor olmaları takdire şayan. Çünkü isminde kahveci geçen yerler bile makine kullanıp kolayına kaçıyor ve 6-7 TL'ler alıyorlar o pişmemiş kahveden. İstiklal'de yürümüş ve bu yürüyüş ile o kalabalıktan bunalmışsanız buraya girip bir soluklanın. Tabi yer bulabilirseniz:)"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Dönerci Ali Usta, Şirinevler'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"O taraflara gitmişken Ali Usta'nın bu şubesini denemek istedim. Daha önce pilav üstü döner sipariş etmiştim bu kez porsiyon istedim ve resimdeki gibi baya küçük bir porsiyon geldi fiyatı 17 TL. Bence fazla. İskenderi beğenildi ama 21 TL'ye değmez. Ali Usta şubeleştikçe fiyatları uçuruyor lezzeti düşürüyor. Kesilen dönerde yağ parçaları fazlalıktaydı malesef! Susurluk ayranı güzel."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Borsam Taş Fırın, Çarşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Borsam'ın Balık Pazarındaki şubesini denedim. Balıkçılardan olsa gerek sinekten geçilmiyordu. Orada bir soğudum zaten. Gelen lahmacunlarda çok hoş olmayınca ilk ve son gidişim olmuştu. Serasker şubesi her zaman daha kalabalık, belki daha güzeldir ama bilemiyorum gidesim gelmiyor artık."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Caffè Nero, Şaşkınbakkal'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Arkadaşlarınızla sohbet etmek için ideal yerlerden. Haftasonları aşırı kalabalık tabi. Biz haftaiçi akşam gittik sakindi. Karışan eden yok istediğiniz kadar oturun. 3. dalgacılardan sonra böyle yerlere ilgi azalsa da mekan genişliği ve uzun süre oturabilme olanağıyla hala tercih edilebilir."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Dönerci Ali Efendi, Kozyatağı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yakınlarda tatlı yiyecek yer bulamayınca burayı tercih ettik. Eşimin işyerine yakın olduğundan kendisi ara sıra gidiyor. Ben de bir kez gitmiş ama dönerini beğenmemiştim. Fıstıklı kadayıf istedik, onu da beğenmedim. Yapay bir tada sahipti. Çalışanlar da biraz ters gibi, pek gülmüyorlar nedense. Otururken çok rahatsız oldum. Nerden çıktınız siz bi an önce kalkın gidin gibi bir hava vardı."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Mahalo Coffee Shop'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Mahalo çok ilginç bir yerde. Karaköy'ün o kafe bolluğuna katılmayıp Tünel ile Bankalar Caddesi arasında bir yerde bulunmak istemişler. Mekan çalışanları da mekan sahibi de çok güleryüzlü. Siparişi kasada veriyorunuz hesabı ise masada. Mekan geniş, yüksek tavan ve bol camlarıyla baya aydınlık. Barista Özgür Bey'e midemizi ağrıtmayacak bir şeyler istiyoruz dediğimizde tam da öyle bir kahve hazırladı. En kısa zamanda tatlı ve tuzlu seçeneklerini de denemek istiyorum."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Asitane Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Asitane Fatih'te Kariye Müzesi'nin yanı başında. Bu müze ziyaret bakımından İstanbul'da 3. sırada yer alıyor. Bu sebeple müşterilerin belli bir kısmını turistler oluşturuyor. Zaten restoranın üst katında konaklama imkanı da mevcut. Mekan sahipleri her konuda çok titizler. Bunu harika bir karşılama, güleryüz ve yemeklerden önce verdikleri tarihsel bilgilerden anlıyorsunuz. Batur Bey Saray Mutfağı konusunda ulaşabildiği her belgeye ulaşıyor, araştırıyor, denemeler yapıyor ve onu günümüze ulaştırıyor. Malzeme konusunda da çok dikkatliler. Batur Bey'in keyifli anlatımlarıyla mekanın kış menüsünü denedik. Kavata Çorbası ile başladık. Kavata domatesin yeşil hali gibi bir sebze. Çorba resimdeki renk ama tadı aynı domates çorbası gibi. Kavatanın kendisinden gelen ekşilik limon sıkılmış gibiydi, herkes bayıldı bu çorbaya. Bazar böreği mayalı açma hamurun içerisine kabak, peynir çeşitleri ve taze soğan konularak susam yağında kızartılıyor. Soğanı biraz azaltılırsa iyi olur. Ama yine de bayılarak yedim. Keşkek üzerinde kuzu eti harikaydı. Sade keşkeki beğeneceğimi sanmazdım ama o şekilde bile güzelmiş. Hafif tarçın ve kimyon eklemesiyle enfes olmuştu. Uskumru dolmasına neden Unutma Beni dendiğini internetten bi okuyun derim:) Neyse bu yemek bana çok hitap etmedi ama eminim çok seveni vardır. Tatlı olarak gelen Sembuse hafifliğiyle altın vuruş oldu. Sembuse üçgen demek, Türkçedeki karşılığı ise samsa. Şeker, dövülmüş badem ve miskli iç hazırlanıp yufkaya sarılarak kızartılır ve gülsulu şerbete atılıp üzerine tarçın atılır. Şarap olarak Likya İsinda, Podalia, Wineyards, Kızılbel ve Bornova Misketi yemeklerimize eşlik etti. Hepsinin de içimini beğendim. Şaraptan çok anlamasam da damak tadıma uygunlardı:) Ekmeklere anti parantez açmak isterim. İçlerindeki mahlep sebebiyle kaç adet yedim hatırlamıyorum:)"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Çikolata Dükkanı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Evet ben de herkes gibi Asuman'ın cazibesine dayanamadım:) Mekan minicik, masalar da minicik. Haftasonu Moda'sında yer bulmak da zor haliyle. Herkeste bir Asuman çılgınlığı. Dolu kavanozlar gidiyor boşlar geliyor. Ben 2 ya da 3 kişi yemenizi tavsiye ederim. Çikolata-çilek-krem şanti ve yanlış hatırlamıyorsam bir kurabiye türünden hazırlanıyor. Çikolatasının kalitesine bayıldım. Çilekler de tazecikti. Çalışanlar yoğunluktan usanmışlar gibi hissettim. Çok canayakın bulamadım malesef. 100 gr çikolata 8,5 TL di ve değişik çeşitler vardı. Benim yolum bir daha buraya düşerse sadece çikolata almak için uğrarım. Asuman benim için tekrar yemelik bir lezzet değil, bana göre fiyatı da fazla."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Özgür Şef, Ataşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Füme et ve peynir çeşitleriyle başladık. Sonra kadayıf adını verdikleri lezzet. Tuzu fazlaydı sadece o kadar. Aztek denilen şey EFSANE:)! Sonra peynir soslu şaşlık. Yazarken bile canı istiyor insanın:). Bu arada hafiften yoğuna doğru içilen Merlot şarapları.. Brezilya döneri de bana biraz tuzlu geldi. Köfte, sucuk ve sosis tabağı. Aslında sosis demek hakaret olur. Çok eskiden o sosis denilen içinde ne olduğu belli olmayan şeyleri yedim (Allahtan çok yememişim:). O zamandan beri ağzıma sürmedim. Böyle sosisler vardı da biz mi yemedik?? Bir tanesinin tamamını yedim, midemin genişlemesini göze alarak hem de. Tam bitti derken hoop kaburga geldi. Ondan bir çatal aldım sadece:( şuan pişmanım. Katmer ah o katmer:)). İlk Kilis'te yedim katmer, çok kötüydü her yerin öyle sandığımdan yıllarca yemedim. Antep usulü bambaşkaymış. Üzerine dondurmayla harika gitti. Sırf o katmer için kalkıp gidilir Özgür Şef'e.Tek sorun şu: Havalandırma konusunda bir şeyler yapılmalı bence. Bazı ürünler masa yanında pişiriliyor ve üstünüz-saçınız kokuyor. Ordan eve gidilecekse sorun değil de özel bir yere gidilecekse sıkıntı:D."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Eataly'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sayın İlhan Koçulu'nun peynir konulu etkinliği için oradaydım. Kendisi özellikle peynir konusunda muhteşem bilgili bir insan, kendisini bu işe adamış. Kars'ta peynir müzesi bile kurmuş ordan anlayın:) Konu Türk peynirleriydi. Türkmen Saçak Peyniri gibi hiç duymadığımız bir çeşit öğrendik. Kargı tulumu, obruk peyniri, taze ve eski kaşar, gravyer... Gravyer acımsı ve yoğun tadıyla bana pek hitap etmiyor:) Ama taze kaşara bayıldım. Piyasadaki kaşarların %80'inin eritme peyniri olduğunu belirtelim:) Obruk peyniri ve kargı tulumunu mutlaka denemelisiniz."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Asia Chai Art'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"3. dalga kahveciler iyi anlamda bir ilerleme gösteriyor. Peki çay severleri düşünenler neden bu kadar az:D? Ben yeni yeni kahve içmeye başlasam da aslında tam bir çaycıyım. Küçüklüğümden beri kahvaltıda içmeye o kadar alışmışım ki içmediğim zaman başım ağrır:). Neyse çay konusunda da çok iyi yerler varmış da benim haberim yokmuş. Asia Chai Art bunlardan biri. Hobilerini bu dükkana aktaran çift ne de iyi yapmış. Onlardan bu konuda öğrenecek çok şeyimiz var. Buraya normal bir kafe gibi gidip çayınızı içip tatlınızı yiyebilirsiniz. Ya da grup olarak workshop şeklinde çay tadımı yapabilir ve beğendiklerinizden alabilirsiniz. Tadımların ücretsiz olduğunu belirteyim. Bizim denediğimiz çaylar şöyle: White Silver Needle, 35 gr'ı 31.5 TL; dünyadaki en yaygın beyaz çay. Yılda bir kez hasat ediliyor. Kafein oranı düşük. Çinliler "ömrü uzatan çay" diyorlarmış. Jasmine Dragon Pearl, 50 gr'ı 28.5 TL Longjing, 50 gr'ı 28.5 TL Matcha, 20 gr'ı 33 TL; Japon geleneksel seremoni çayı. Toz haline getirilir. Bambu fırça ile çırpılarak köpürtülür. Kek, pasta, çikolata, tatlı ve içecek yapımında kullanılır. Milk Oolong, 50 gr'ı 28.5 TL; en popüleri Tie Guan Yin (Merhametin Demir Tanrıçası). Soya sütü ile yıkanıp kurutulur. Rooibos Bourbon Vanilla, 50 gr'ı 28.5 TL; Güney Afrika Cape Town'da yetiştiriliyor. Bourbon fıçısından elde edilen cipsler ile vanilya tadı katılıyor. Kafein içermiyor. Daarjeeling; Kuzeydoğu Hindistan Himalaya Dağları'nda yetişiyor. "Çayların şampanyası" olarak adlandırılıyor. Gyokuro; toplanmalarından yaklaşık üç hafta önce çay yapraklarının üzeri bambu mat ile kaplanıyor. Bu sebeple daha çok fotosentez yaparak aromaları kuvvetleniyor ve antioksidan miktarı artıyor. Yeşil Rooibos (Samba Tropical); antioksidan bakımından zengin, kafein içermiyor, tanen oranı düşük. Kukicha Soğuk ve Tatlı Nane; antioksidan oranı yüksek. Mineral ve vitamin bakımından zengin. Kafein oranı az. Çok eğlenceli bir tadım etkinliğiydi. Özellikle aldığımız tatlar inanılmazdı. Ispanak, kavurma, ton balığı, big bubble gibi ilginç tatlar yakaladık:). En güzel yanı da arkadaşlarınızla bu tatları yakalamak. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Ayrıca ev yapımı biscotti ve tuzlu kurabiyeleri de (10 TL) inanılmaz :)."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Yeşil Bursa'nın Küçük Mavi Dükkanı blog yazısı oluşturdu. 9 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Rafine Espresso Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Midemi kesinlikle ağrıtmayan V60 ile demlenen Rwanda Gishyita tercih ettik. Ben sadece ekşi tadını alırken, kahveden çok iyi anlayan arkadaşım malt ve erik tatlarına sahip olduğunu söyledi. Brownie'yi az çikolatalı bulsam da bal kabağını kışın sevsem de diğer arkadaşlarım beğendi. Mekanın sahibi ve baristası Kaan Bey tatlıları da kendisi yapıyor. Denemenizi öneririm. Mekan küçük olsa da kahve iyi olunca sorun kalmıyor. Çekirdekler At Origin'den alınıyormuş."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Gultekin Uğur'u takip ediyor. 9 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Güvenç Konya Etli Ekmek, Sirkeci'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sirkeci tramvay durağına da marmaray durağına da çok yakın Güvenç Konyalı. O taraftan Hocapaşa Sokağı'na doğru yürürken Koska'nın ara sokağında hemen. Bence yemekleri güzel. Çoğu ürün Konya Ereğli'den geliyor. Sahibi Hüseyin Bey her müşterisiyle yakından ilgili. Biz bamya çorbası ile başladık ve çok beğendik. Süzme yoğurt ve salata da başarılıydı. Kuzu incik yumuşacıktı ve kesinlikle kokmuyordu (benim için en önemli kriterlerden biri) ayrıca ağızda kötü bir tat bırakmıyor. Sadece bıçak arasının kuşbaşı etlerini biraz sert buldum. Onun dışında ekmeğinin kepekli unla yapılması hoşuma gitti, yıllar önce Konya'da da bu şekilde yemiştim. Sac arası kalmamıştı künefe denedik ve bir Hataylı olarak çıtırlığı ile şerbetinin azlığıyla benden tam not aldı:) Yolunuz düşerse tavsiye ederim."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Tuana Yücel'i takip ediyor. 9 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Gezgin Nerede ile arkadaş oldu. 9 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Byofit Sports & Life Center, By Otel'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ev ve iş yerimize en yakın, temize yakın yer olduğu için spor amacıyla burayı tercih ettik. 1 yıllık yeni üyelik başlattık. Bir karma bir de kadınlara özel spor salonu mevcut. Tabi çok büyük değil. Havuz malesef küçük. Otelde kalan müşteriler çoğunlukla Arap, havuza bu yüzden girmek sıkıntı yaratıyor. Soyunma odasında ayakkabılarınızı açıkta bırakmayın Araplar alıp kullanabiliyor:). Otel ve spor salonu iç içe olması kötü. Müşteriler ile spora gelenlerin saatleri ayrılabilir en azından."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Naan Bakeshop'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Naan uzun süredir aklımda olan ama deneyemediğim bir mekandı. Sonunda gitme fırsatı buldum. İlk izlenimim bazı ürünlerin çok güzel bazılarının standart olduğu. Mesela keçi peynirli sandviçini beğendim. Kuru domates ve pesto sosu harikaydı. Peyniri de yeterli miktardaydı. New York bagel sandviçi çok beğenemedim. Bagel bayat gibiydi, miktar olarak da çok ufaktı. Yanında patates yerine cips getirmeleri bana çok komik ve ucuz geldi. Hele de böyle doğal ekmekler yapan bir yer için! Limonatasını beğenmedim, çok şekerliydi. Soğuk çayı değişik bir içecek tercih edilebilir."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Walter's Coffee Roastery'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"#mekancomkahvekulubu ile ilk etkinliğim burası oldu. Laboratuvar esintileri sebebiyle, kimyager bir arkadaşımla, çok fazla merak edip bir türlü gidemediğimiz bir mekandı. Breaking Bad dizisinden izler taşıyan Walter's bu sayede adını duyurdu bana göre. Çünkü benim ilgimi bu ve lab ürünleri sayesinde çekti:) Duvardaki kocaman periyodik tablo benzeri isimler mekanın açılış sürecinde ve hala devam eden süreçlerde emeği geçen insanlardan oluşuyor. Kahve olarak sadece Cold Brew içtik ve midemi çok fazla ağrıttı. Chemex ve Aeropress yapımı izledik ve tek çeşit bir kahve tadımı gerçekleştirdik. Mekan sahibi Deniz Bey bizimle sohbet edip, sorularımızı yanıtladı. Önceleri 80 üstü puanlı çekirdekler kullanırken şimdilerde 90 üstünü almaya başlamışlar. Mekanın en güzel yanı geniş oturma alanları ve sarı tulumlarla eğlenceli fotoğraflar çekilmesi:) Her gelenin çekildiğine şahit olduk:D mekan.com'un çok tatlı çalışanlarına, Walter's ekibi ve Deniz Bey'e teşekkür ederim."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Coffeetopia'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"#mekancomkahvekulubu ile ikinci etkinliğim burası oldu. Bu etkinlikte bulunduğumuz için bence çok ama çok şanslıydık. Mekan sahibi Şerif Başaran kahve konusunda bir duayen. Barista ve kahve eğitimleri veriyor, SCAE (Avrupa Nitelikli Kahve Derneği) tarafından düzenlenen kahve yarışmalarında jüri olarak aktif görev alıyor. O kadar güzel şeyler öğretti ki bizlere kahveye olan merakımız daha çok arttı diyebilirim. Dört çeşit çekirdekle cupping (tadım değerlendirmesi) yaptık. Gövde özelliğinin nasıl belirlendiğini ve asiditesi yüksek olan kahvelerin daha değerli olduğunu öğrendik:) Kendi çapımızda puanlamaya çalıştık:D Kahvelerin yanında gelen tuzlu ve tatlı çeşitlerin hepsi çok güzeldi. Benim gözüm döndü hatta:) Hangisinden yiyeceğimi şaşırdım, gerçekten çok lezzetliydiler. Kahveden iyi anlayan bir arkadaşım -kaliteli çekirdek mide ağrıtmaz- demişti de inanmamıştım:). Nereye gitsem latte içer yine de midem ağrırdı, sade içtiğim kahvelerin ağrısından söz etmek bile istemiyorum:) Ama burada içtiğim filtre kahve gram ağrıtmadı, arkadaşımın sözü doğrulanmış oldu:D Mekan personelinin de çok güleryüzlü olduğunu belirtmeliyim, başka yerlerde olmayan en önemli özellik. Burası benim bir numaralı 3. dalga kahvecim oldu. mekan.com'a bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ederim:)."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
İpek Şişko'yu takip ediyor. 9 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Mete Özpınar'ı takip ediyor. 9 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Gezenler Kulubu'yu takip ediyor. 9 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Heisenberg, Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eşim hamburger yiyelim diyince burayı tercih ettik. Hatta kafam karıştı bir ara kahveci miydi burgerci miydi diye:) Walter's gibi Breaking Bad'den esinlenildiği için sanırım. BBQ burger sıradandı, 20 TL. Patatesler azdı ve uzun süre kullanılmış bir yağda kızartılmıştı. Yan taraftaki Bosjnak Mutfak ve buranın dışarıdaki masalarında çok fazla sinek vardı, ben daha dış masada otursaydım rahatsız olurdum allahtan bizim tarafa gelmediler:) Mekana bir kez daha şans vermeli miyim bilmiyorum."