info@mekan.com
İko Keşifte

İko Keşifte

5940
puan
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Press Karaköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Gitmedik 3. dalga kahveci bırakmayacağım anlaşılan:) Yorumlardan gördüğüm kadarıyla sürekli kalabalık ve yer bulunamayan bir yermiş. Şansımıza yer vardı, içeride yalnız. White chocolate mocha, latte ve kırmızı kadife kek istedik. Çalışanları gerçekten canayakın. Hatta peçete satan ufaklıklardan birine su vermeleri çok hoşuma gitti. Keki red velvet tarzında bekliyordum, normal kakaolu kek rengindeydi. Çikolata sosu ve kek harikaydı, sadece ekşimsi tadı olan kremayı beğenmedim. White chocolate isteyerek hata ettim, çok tatlıydı. Kekti, minik kakaolu toplardı derken komaya girecektim;) Canım tuzlu şeyler istedi durdu:) Mekanın mesaj içerikli isimleri süper:)"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Pelit Pastanesi, Erenköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Gideceğimiz dişciye en yakın yer burası olunca mecburen girdik. Hızlıca bir şeyler atıştırmamız gerekiyordu. Tuzlu çeşitler çok azdı. Minik börekler vardı birkaç çeşit kalan. Patatesli istedim ama yokmuş. Peynirli tercih ettik. Hiç ısıtalım bile demediler. 4 tanesi 8 küsür TL. Pelit kalitesine yakıştıramadım pek. Zaten içeriye falan bakınca da insana Pelit gibi gelmiyor. Hızlı hızlı yiyip kalkınca çok bir şey anlamadım aslında:)"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Bağ Pastaneleri, Kozyatağı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bağ pastaneleri tatlılardan ve sandviçlerden sonra yemek işine girmeye karar vermişler. En büyük şubeleri burası sanırım. Üst kat çocuklar için çok güzel hazırlanmış. Doğum günü kutlamaları için ideal. Zeytin, soğan ve zeytinyağlı ekmeğe bayıldım! Benim için gecenin yıldızı köz patlıcan çorbası ve Antep fıstıklı-frambuazlı pasta oldu. Fişek böreğinin kıyması biraz kuru ve tuzluydu. Çökertme kebabının patatesleri yağı çok çekmişti. Etleri sinirsiz ve kokusuzdu o güzeldi. Bal kabağı terin benim için kış tatlısıdır. Petifur tabağında çikolatalı ve frambuazlı olan çok hoşuma gitti. Baklavanın tadıma baktım biraz boğazımı yaktı. Çikolata odası süperdı, onların da tadıma baktım beğendim. O minik renkli şekerlemelerde jelatin yok tamamen doğal, ben yerken çilek reçeli yiyorum gibi hissettim:) Kayısılı çikolatalı lokum değişik ve hafif bir lezzet. Leblebi unundan yapılan Kavut da öyle. Buraya sürekli gidebilirim. Çünkü çok çeşit var ve fiyatlar uygun."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Burrito Shop'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"California Original Burrito (Et, guacamole, sourcream, pico de gallo, cheddar, mozzarella, patates kızartması 16.75 TL). San Diego/Carne Quesedilla (Et, cheddar, mozzarella, karamelize soğan, biber sote 14.75 TL). Burrito daha güzeldi. Ben sosların karışımını bizim Hatay dönerine benzettim :) Ama malesef patatesin kızartıldığı yağdan olsa gerek ağzımızda kötü bir tat bıraktı. Quesedilla'nın et miktarı çok azdı ve karamelize soğanı çok yanmıştı. Etler biraz sertti hatta. Midemizi baya kötü eden bir yemek oldu. Mekan olarak da rahat değil, etraf sinek dolu, üç mekanın yemek kokusu üstünüze siniyor. Fiyatlar uygun gibi gözükse de içeriğindeki et miktarı azlığından öyle değil malesef. Bir daha burayı tercih etmem. Ranchero'yu deneyeceğim!"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
"Yakınlarda başka dondurmacı olmayınca mecburen tercih ettik. O kaptan ücret almaları yüzünden hoşuma gitmeyen bir işletme tarzları var. Ama mecbur kalınca gidiyoruz işte. Dileğim doğal dondurmacıların daha çok artması, bu konuda büyük boşluk var. Tahinli yine çok güzeldi. Ama ben tahin, vanilya, çikolata üçlüsünü seçerek hata yaptım içim bayıldı. Bundan sonra yersem meyveli sorbeleri tercih edeceğim. Külahları tazecik çıtır çıtır (en azından ondan ekstra ücret almıyorlar:)."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Simit Sarayı, Maltepe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Burada tabi ki Simit Sarayı'nı anlatacak değilim:) Bir eksikliği dile getirmek amacım:). Çalıştığım yerin çevresi o kadar boş ki öğle arası vakit geçirebilecek hiç mekan yok. Ya zehirlenme tehlikesi geçirdiğimiz Prenses, ya biraz yüksek fiyatlı (etrafta rekabet olmayınca yüksek fiyat kaçınılmaz tabi) Ponçix, ya da cimri Tatlı Mekan var. Artık bunları tercih etmediğimiz için minibüs caddesine kadar gidiyoruz bu cehennem sıcağında. Allahtan burası var. Portakal suyu 4,25 TL olup serin serin oturulabilir:)"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Güvenç Konyalı Etli Ekmek'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sirkeci tramvay durağına da marmaray durağına da çok yakın Güvenç Konyalı. O taraftan Hocapaşa Sokağı'na doğru yürürken Koska'nın ara sokağında hemen. Bence yemekleri güzel. Çoğu ürün Konya Ereğli'den geliyor. Sahibi Hüseyin Bey her müşterisiyle yakından ilgili. Biz bamya çorbası ile başladık ve çok beğendik. Süzme yoğurt ve salata da başarılıydı. Kuzu incik yumuşacıktı ve kesinlikle kokmuyordu (benim için en önemli kriterlerden biri) ayrıca ağızda kötü bir tat bırakmıyor. Sadece bıçak arasının kuşbaşı etlerini biraz sert buldum. Onun dışında ekmeğinin kepekli unla yapılması hoşuma gitti, yıllar önce Konya'da da bu şekilde yemiştim. Sac arası kalmamıştı künefe denedik ve bir Hataylı olarak çıtırlığı ile şerbetinin azlığıyla benden tam not aldı:) Yolunuz düşerse tavsiye ederim."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Ali Ocakbaşı Karaköy'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"En güzel şubeleri manzarasından dolayı Karaköy tabi ki de:) Ben Pera şubesinde bulundum. Yakında Ali Burger adında bir mekanları daha açılacakmış benden söylemesi. Biraz şık bir ocakbaşı olduğundan malesef fiyatları yüksek. Ben bir etkinlik vasıtasıyla iftarını deneme şansı yakaladım. İftariyelik olarak verilen her ürün kaliteli ve lezzetliydi. Pideyi bile kendileri yapıyorlar. Fındık lahmacundaki etin kokmamasından belliydi etlerinin lezzetli olduğu. Minik peynirli pideleri bile güzeldi, peyniri boldu. İçinde buğday olan Ali Salata çok hoşuma gitti. Kebaplardan en çok şaşlığı beğendim. Ama kuzu şişi de es geçmemek lazım. Etler kaliteli, sinir yok, koku yok. İşte tam bana göre. Kıyma kebabının yağ oranı bana fazla geldi, benden başka çoğu kişi sorun etmez diye düşünüyorum. Çünkü ben çok çok az yağ isterim. Tatlılardan güllaca file badem yakışmıştı. Peynirli helvaya katılan yer fıstığı ise tuzlu kalmıştı, onun dışında kıvamı yerinde peyniri boldu. Mekan havalandırması iyileştirilirse daha güzel olur. Mekan ufak olunca içeride fırın, tandır ve mangal olunca bir hayli sıcak oluyor, duman içeri doluyor. Çayı güzel demleyen yerleri severim:)"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Cold Stone Creamery, Kadıköy Rıhtım'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Merak ettiğim için burayı denedik, bir de yakınlarda başka bir dondurmacı olmadığından. Fiyatlarını bu kadar yüksek beklemiyordum. Like it boyu en çok tercih edilen ve 12 TL. Ama çok fazla geliyor, iki kişi yemek daha mantıklı. Şeker oranı yüksek, birkaç kaşıktan sonra baygınlık yaratabilir:) Ben çikolata ve brownie içeren bir seçimle hata yaptım, meyveli seçenekler daha iyi olabilir. Bir daha tercih edeceğimi sanmam."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Küçük Saray Pideli Köfte'ye yorum yaptı. 10 yıl önce
"Bursa'da eşim kendini kaybetti, her çeşit etten yemek istedi:) Allahtan çok meşhur yemekleri yok, yoksa yanmıştım. İskenderi 1,5 porsiyon yiyecekti engel oldum, dur dedim daha neler yiyeceğiz:) Pideli kebap ve inegöl köfteyi de yarımşar porsiyon yemeye ikna ettim:) Daha Çiçek Izgara falan diyordu zor kurtuldum:D Pideli kebap için iki yer meşhurmuş. Biri Küçük Saray diğeri Hacıbey. Burası yolumuzun üstünde olunca içeri girdik. Pideli kebap iskenderin köfteli hali. Lezzet olarak beğendik, köfteler lezzetli, ekmek sosları başarılıydı. Tatlı olarak sütlü kadayıf baya hafifti. İçinde ceviz veya başka bir şey iyi olabilirdi. Maliyet 20 TL falandı sanırım."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Mahfel Hayal Bahçesi'ne yorum yaptı. 10 yıl önce
"Dere kenarında oturup bir soluklanırız diye burayı tercih ettik ama malesef aşağı kısmı kapalıydı. Üst kısımda çay bahçesi havasındaki yerinde oturduk. Bir çay istedik dakikalarca gelmedi ve vakit kaybetmemek için kalktık malesef. Yoğunluğa rağmen az sayıda çalışana sahip. Tarihi bir yer, sanırım şuan belediye sosyal tesisi olmuş."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Caglar Ozturk'u takip ediyor. 10 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Billur Ekinci'yi takip ediyor. 10 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Erşen Turgut'u takip ediyor. 10 yıl önce
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Pasaj Cook & Book'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Bir etkinlik maksadıyla bulunduk Cook and Book'da. O kadar ufacık ki şirinlik abidesi:). Bir de kitaplar var sahibi ne kadar kitap seviyor buradan anlaşılıyor. Mekan sahibi Beyhan Hanım çok canayakın, abla deyin teyze deyin o derece:). Burada vejeteryan yemek yapılıyor. Menü değişebiliyormuş. Ben kendimi annemle gittiğim gün'lerde hissettim:). Sevdiğim yemekleri aldım tabağıma oturdum masama. Favori lezzetlerim Fellah ve Mercimek Köftesi oldu. Ayva tatlısı yiyemedim aklım hala onda:D. Bu mekan bir çok özelliği içinde barındırıyor. Daha önceki yorumlarda hep anlatıldığı için bir daha yazmayacağım. Gerçekten tavsiye ettiğim bir yer:)."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Nuga Pasta & Cafe, Maltepe'ye yorum yaptı. 10 yıl önce
"Maltepe taraflarında birkaç şubeleri var. Hatta bir tanesi evime çok yakın. Zorda kalınca tercih ettim. Fiyat/performans açısından bakınca hak etmediği fiyata düşük lezzetler. Başka seçenek varsa onlara yönelmekte fayda var."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Çanak Kebap & Katmer, Kadıköy'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"İş yerinde canımız lahmacun isteyince buradan söyledik. Daha önce denememiştik, yazılan yorumlar çok iyiydi. Vee muhteşem bir lahmacundu. Fiyat olarak pahalı sanmıştık ama benzerleriyle aynıydı. Diğer yemeklerini ve özellikle katmerini çok merak ediyorum. Yolum o taraflara düşerse dayanamayıp içeri gireceğime eminim:)"
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Dönerci Ali Efendi, Altunizade'ye yorum yaptı. 10 yıl önce
"Sanırım birkaç yıl önce daha iyiydi. Bu şubeyi nispeten iyi oldukları zamanlarda tercih ediyordum. Yakın zamanda Bostancı-Kozyatağı arasındaki şubesini denedim. İş çıkış saatiydi ve döner kötüydü. Eşim fıstıklı kadayıfını epey övmüştü. Gittiğimizde kalmamıştı. Ramazan ayında iki porsiyon alıp evde yedik. Şansımıza kötü hali denk geldi sanırım. Çünkü eşim önceki yediğiyle alakası olmadığını söyledi. Ali Efendi yerine Ali Usta'yı tercih ederim."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Bağlarbaşı Taş Fırını'ya yorum yaptı. 10 yıl önce
"Hatay taraflarında olan pide ekmeği bulabildiğim tek yer şuan. Sürekli kalabalık olduğundan yemeklerini merak edip eve sipariş verdik. Fiyatları aşırı uygun. Muhteşem lezzetler aramayın tabi:). Lahmacun ve kuşbaşılı pidesini denedik eh işte. Eti kokmuyordu ama."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Melodi Çikolata'ya yorum yaptı. 10 yıl önce
"Özel günlerde çikolata gönderen firmalar candır:D. Melodi'nin ambalajlı çikolatalarını daha çok seviyorum. Özellikle pirinç patlaklı ne antep fıstıklı olanı. Çeşitli pastaneler çikolata yapmaktansa Melodi ürünleri satıyor. Bu paketin aynısı geçen senede gelmişti o zaman da severek yemiştik. Tahinli çikolatası dillere destan:). Fotoğraf çekmeden dayanamayıp yedim zaten:)."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı'ya yorum yaptı. 10 yıl önce
"Biz girdiğimizde çoğu yer boştu. Sonradan bir anda doldu. İlgilenen bayan güleryüzlüydü. Bir por karışık, bir por kavurma-pilav istedik yanlarına da ayran. Kavurma yumuşacıktı, Mükücüğümün kavurmasına benziyordu (kayınvalidem:) fakat çok tuzluydu. Tansiyon hastası biri hayatta yiyemez. Pilavın et suyuyla pişirildiği belli. Tek bir pirinç tanesini bırakmak istemedim. Ama bitene kadar kurumasını istemediklerinden sanırım yağı biraz fazlaydı. Bir de pilav ve kavurma oranını daha dengeli yapmalılar, pilav çok fazla kavurmaya göre. Kuru fasulyeyi eşim yedi ve beğendi. Ayran güzeldi ama buz gibiydi. Yazın çok iyi olur ama 9 derece havada pek iyi olmadı:). 2 ayran dahil fiyat 27,50 TL. Fast food yediğim üniversite günlerinin izlerini beynimden ve genlerimden silmek istiyorum:D."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Kasap Döner, Acıbadem'e yorum yaptı. 10 yıl önce
"Altunizade tarafında çalıştığım zaman açılmıştı bu şube. Her önünden geçişimde kalabalık olurdu. Denemek istedim. Fiyatları aşırı geldi. Gramaj olarak seçiyorsunuz döneri. Muhteşem bir lezzeti yoktu. Hatta sinirli gelmişti bana biraz. Diğer şubeleri deneme gereği duymadım."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Meşhur Rumeli Kurufasulyecisi'ne yorum yaptı. 10 yıl önce
"Moda'da yeni açılan şubesinde yemek yeme fırsatımız oldu. Bir porsiyon pastırmalı bir porsiyon pilav üstü kuru istedik. Pastırmalısı bir başka güzel. Kuru fasulyesi yumuşacıktı, pamuk gibi tabiri çok uygun olur. Pilav üstü kuru porsiyonu baya büyük fazlasıyla doydum. Pastırmalı 10 tl idi."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Şifahane - Makarnacı'ya yorum yaptı. 10 yıl önce
"Öğrenci işi mekanlardan:). Dershane zamanı çok gittik. Hızlı ve uygundu. Bazı çeşitleri de güzeldi. Ben genelde soğuk yenilebilen çeşitlerinden alıyordum ve pişman olmuyordum. Bu sene yenilendi daha da güzel oldu. Yarım porsiyonu bile oldukça fazla ben doyuyorum. Yarım porsiyonda dahi tek çeşit değil farklı makarnalar alabiliyorsunuz."