info@mekan.com
Barış Bahri

Barış Bahri

0
puan
Son 9 yıldır, İstanbul'un simgesi haline gelen laleleri bahçelerde, parklarda, meydanlarda daha sık görür olduk. Bu yıl onuncusu yapılan Lale Festivali kapsamında Emirgan Korusu da renklenmiş durumda. Emirgan Korusu'nu bir güzel gezdikten sonra soluklanmak ya da midenizi şenlendirmek için enfes mekanları da biz seçelim dedik.
Şüphesiz ki her Türkiye'ye gelen turist'in mutlaka yemeden gitmediği bir lezzetdir döner. Tabii bizimde dönere düşkünlüğümüz aşikar, bu yüzden her köşede bir dönerci görmeniz mümkün fakat biz en iyilerini listeledik.
Son birkaç yıldır Karaköy'ün en trend yerlerden biri halinde gelmesiyle, açılan mekanlarında ardı arkası kesilmiyor. Gelin Karaköy'e ve son zamanlarda en çok sevilen 15 Karaköy mekanına yakından bakalım.
En karşı konulmaz tatlardan biri olan çikolata, sadece büyük markaların üretimlerinden çıkıp bugün özel ve butik üretimlerle de karşımıza çıkıyor. İstanbul'un ünlü ancak butik üretim ve işletmecilik mantığını kaybetmemiş markalarının dışında bir çok lezzetli bulabileceğiniz el yapımı çikolatacıları da listemize ekledik. Siz de çikolata tutkunuysanız İstanbul'un En Lezzetli Çikolata Dükkanları buradan bulabilirsiniz.
Karadeniz'in en özel lezzetlerini bulabileceğiniz ve bu lezzetleri layıkıyla yapan restoranları sizler için keşfettik. Muhlama, Laz böreği, hamsili pilav ve daha fazlasını yemek için daha fazla beklemeyin!
Kışın geleneksel içeceği salepi İstanbul’da içebileceğiniz en leziz mekanlar.