info@mekan.com
Barış Bahri

Barış Bahri

0
puan
Kahvaltı günün ilk keyfidir. İstanbul'da bu keyfi layıkıyla yaşayacağınız, kendilerine özgü lezzetleri olan mekanları inceleyebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte; ister hafta sonu ister hafta içi, kahvaltı etmenin keyfini yaşayın.
Kuzu İncik ve pirinç ile yapıldıktan sonra terbiye edilip sarımsaklı sirke dökülerek yenen Gaziantep’in meşhur çorbası Beyran’ı İstanbul’da en iyi yapan mekanlar.
Güneşin kendini göstermesiyle piknik sepetleri hazırlanır, hamaklar çıkarılır ve en önemlisi mangal takımları sırtlanıp bağ, bahçe ve ormanların yolu tutulur. Biz de mangalcılara rehber olsun diye mangal yapılabilecek en iyi yerleri listeledik.
Türk Mutfağı’nı ta Osmanlı zamanından bu yana çok etkilemiş ve özellikle et yemeklerine büyük katkısı olmuş olan Arap Mutfağı’nı İstanbul’a taşıyan mekanlar.
Varlığını geçmişten günümüze taşımış, kendi çizgisinde pek çok nesli ve özel isimleri ağırlamış; dekorasyonuyla buram buram tarih kokan İstanbul’un en eski mekanları.
Kışın sofralarımızı lezzetlendirmesi için hazırlıkları yaz aylarından itibaren başlayan, tazecik mevve ve sebzelerden yapılan turşular damak zevkinize göre ister limon isterseniz de sirkeyle kurulur. Turşu denildiğinde ilk akla gelen salatalık, lahana veya biber gibi lezzetler olsa da bulundurdukları birçok farklı turşu çeşidiyle Türkiye'nin en iyi turşucularını listeledik.