info@mekan.com
Erşen Turgut

Erşen Turgut

3250
puan
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Verde'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ramazan sonrası ilk öğle yemeğime çıktım uzun bir aradan sonra. Açılalı 1,5 ay olan bu mekanı ilk kez denedim. Sıcaktan ötürü pek acıkmadığım için keçi peynirli salata söyledim. Salata öncesi gelen zeytinyağında ot tabağı ve pofidik ekmekler lezizdi. Salata ise oldukça taze malzemeyle hazırlanmış, çıtır kıvamlı ve ballı sosuyla çok uyumluydu. Afiyetle yedim. Badem ile panelenmiş keçi peyniri parçalarını özellikle beğendim. Portakal da oldukça tatlıydı ve tam bir yaz salatası olmuştu. Mekanın dekorasyonu da güzel ve sakin. Fiyatları normal. Bahsettiğim salata 24 TL mesela. Lounge müzik tınıları vardı. Menüdeki diğer seçenekleri denemek isteği uyandırdı ben de. Karaköydeki mekan enflasyonundan sıyrılmayı başarır umarım. #KanGurular instagram.com/Kangurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Pera Thai'yi takip ediyor. 10 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Pera Thai'ye yorum yaptı. 10 yıl önce
"Bu öğlen kangurudaşım ile buluşup thai mutfağını deneyelim dedik. Başlangıçlardan hindistan cevizli kızarmış kalamar aldık. Yanında karides pate sosuyla gelen bu lezzeti oldukça beğendik. Ortaya pad thai ( karidesli kızarmış noddle ) spesiyallerden dana etli sizzling (fajitaya çok benzer karışık sebzeli et yemeği) ve körililer grubundan kırmızı köri soslu karides aldık. Genel olarak hepsi çok lezzetliydi. Kırmızı köri soslu olan oldukça acıydı. Buna rağmen çok acıyla arası olmayan ben bile yiyebildim. Pad thai mekanın favori yemeklerinden. Ben de çok beğendim. İster yanında gelen lime ile ister olduğu gibi yiyin her iki durumda da lezzetli. Tatlı olarak dondurma garnitürü ile kızarmış muz ve Türk kahvesi ikram edildi. İlk kez bu mutfağı deneyen biri olarak beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilrim. Sadece baharat ve acı düzeyi benim gibi sizi de biraz zorlayabilir. 2001 den beri faaliyette olan bu mekan özellikle yabancılar arasında oldukça popüler. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Geppetto Karaköy'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Daha önce mekanın yerinde jazzve adlı salaş bir cafe vardı ama hiç gitmemiştim. Özgün dekorasyonuyla çiçeği burnunda mekana geçen hafta içinde gittim. Ev yapımı makarna servis ettiklerini vurguluyorlar. Pesto soslu makarna denedim. Porsiyonu benim için biraz ufaktı ama 15 TL lik makul bir fiyatı vardı. Tadını beğendim. Mekan sahipleri bir önceki gün elemanları olmadığından bana yemek servisi yapamadıkları için duydukları mahcubiyeti bir frozen ikram ederek gidermeye çalıştılar. Muz ve çilekli frozen sıcak havalar için ideal. Listeye aldım burayı da Mekana bugün gittiğimde öğle saatleri için sadece günün menüsü uygulamasına geçtiklerini, makarna servisi yapmadıklarını öğrendim. Bugünün menüsü domates çorbası, barbunya, etli patlıcan ve salatadan oluşuyordu. Salata yerine pilav da tercih edebilirsiniz. Domates çorbası biraz pütürlü ama lezzetliydi. Basit düzeltmelerle mükemmel hale gelir. Barbunya sınıfı geçer. Patlıcan yemeğinde ise et miktarı boldu. Kabak dilimi salatayı özellikle beğendim. 18 TL'lik fiyatıyla çok uygun bir fiyatı var. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Kolombo Kebap'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Bu yılların moda mekanına ilk kez 19 mayıs tatil günü geldim. Sadece beyti sarma söyledim. Çok aç olmadığım için gelen porsiyon bana yetti ama normale göre daha azdı. 9 parçadan oluşuyordu. Tadı normal düzeydeydi. Eşim urfa kebap alırken; Kangurudaşım ise ikişer tane içli köfte ve fındık lahmacun tercih etti. Fındık lahmacunları görünüşü ve tadı başarılıydı. Oldukça rağbet gören bir yer olduğu belli. Benim için normal düzeydeydi. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Velvet Cafe'ye yorum yaptı. 10 yıl önce
"Bir öğle aramda çok kısıtlı bir vakitte ilk kez uğrayıp Türk kahvesi içtim. Mekan küçük ve orijinal bir dekorasyona sahip. Samimi bir havası olduğunu girer girmez hissediyorsunuz. Kahve servisinden önce size kadife tepside gelen fincanlar arasından hangi fincanda istediğinizi soruyorlar. Ben dört farklı fincandan Hollanda yapımı olan fincanı seçtim. Bu seçim aşamasında fincanlar hakkında özet bilgi de veriliyor. Huzurlu bir ortamda kıvamında yapılan kahvemi yudumlayıp mekandan hızlıca ayrıldım. Daha detaylı ziyareti hakeden bir yer. #KanGurular instagram.com/Kangurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Sahrap Pera'ya yorum yaptı. 10 yıl önce
"Öğle yemeği tercih ettiğim yer, çiçeği burnunda mekanlardan biri olan burası oldu. Vaktim sınırlı olduğu için bol seçenekli menüden seçmek yerine hazırladıkları öğle menülerinden birini tercih ettim. Kuzu kulaklı mercimek çorbası ile Anadolu köfteleri tabağı aldım. Mercimek çorbası lezizdi. Köfteler bana porsiyon olarak biraz ufak gelse de pişme kıvamı ve lezzeti başarılıydı. Yanında ayrıca hardal, mayonez ve ketçapdan oluşan sos tabağı da getirdiler. Getirdikleri bir parça somun ekmek ve bir parça pide ise hem sıcacık hem de çok lezizdi. Giderseniz çok ferah bir ortamı olan, sade ve şık bir dekorasyona sahip bir mekan göreceksiniz. Sonuçta benim için başarılı bir ilk ziyaret oldu. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Lamaritza Restaurant'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Bir öğlen Morione Otel bünyesinde yer alan mekanı ilk kez ziyaret ettim. Soğuk borş çorbası ile keçi peynirli ve pancarlı kinoa salatası sipariş ettim. Tek başıma olmama rağmen servis süresi inanılmaz uzadı. Çorba önden geldi ama salatanın gelmesi çok uzun sürdü. Artık kalkmayı düşünürken nihayet getirdiler. Soğuk çorbayı beğendim. Tam bir yaz çorbası olmuştu. Pembe rengiyle de özgün bir görüntüye sahipti. Salata porsiyonu normaldi. Tadı lezzetliydi ve traşlanmış parmesan da koymaları güzel olmuştu. Hesapta küçük bir indirim yaptıklarını sonradan farkettim. Sanırım gecikmelerinden ötürü bir jest yaptılar. Özellikle bar ortamı keyifli görünüyor ve menüsünü gördükten sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum. Çok abartı bir dekorasyon yok ve barı ön planda. Ancak servisi hızlandırmak adına acilen bir şeyler yapmalılar. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Damla Dondurma'ya yorum yaptı. 10 yıl önce
"Bir akşam iftar sonrası buraya uğradık. Geleneksel, müdavimleri olan yılların dondurmacısı. muzlu, fıstıklı ve böğürtlen aromalı dondurmalardan denedim. Küçük dükkan dondurma severlerle dolup dolup taşıyordu. Sos ve fıstık tercih etmeden sadece dondurmaya odaklandım. Öyle yoğun bir aroma yok ama lezzeti sonradan hissettiriyor kendini. Diğer çeşitlerini de denemek lazım. Fiyatlar çok uygun. 3 topluk bir külah 4 TL."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Moda Saklı Köşk Cafe Restaurant'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Uzun bir süredir merak ettiğim bu mekana en sonunda dün akşam gidebildik. Fiks iftar menüsü olmayışını seviyorum. İnsan gönlünce yiyebiliyor. Mevsimden ötürü herkes bahçe kısmında oturuyordu. Yüksek binalarla çevrili geniş bir yeşil alan. Moda için pek bulunmayan bir özellik. İftar öncesi menüden seçimimiz yaptık. Özgün yemek isimleri dikkat çekici. Ben ayran aşı çorbası, deniz mahsüllü içli köfte ve firik bulgurlu ve orman meyveli soslu Trakya kuzusu sipariş ettim. Eşim ise Hellim salata ile patates kızartması istedi. Önden gelen zeytinli zeytinyağı lezizdi. Çorba lezzetli ve bol malzemeli geldi. içli köfte ilk kez bu tarzda karşılaştığım farklı ve güzel bir lezzetti. Trakya kuzusu ise süper bir sunumla belirdi. En sonunda eti tahta yerine taş üstünde sunmayı akıl eden bir yer bulmuş oldum. O kadar zor değilmiş. Kuzu oldukça başarılı pişmişti ve kendi suyuyla yapılan hafif tatlı sos ile de uyumlu olmuştu. Mekan eski bir köşk olduğu için özellikle iç alan ve wc kısmı yıpranmış durumda. Biraz bakım ve renk değişikliği ile mükemmel bir yer olmaya hiç de uzak değil. Maliyet 110 TL #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Çikolata Dükkanı'ya yorum yaptı. 10 yıl önce
"Şu asuman dedikleri mereti denemek adına yemek sonrası buraya yöneldik. Minyatür bir mekan ve oldukça popüler. Çilek, erimiş çikolata, bisküvi kıtırları ve krem şantiden oluşan bir adet asumanı eşimle paylaştık. Çilek olmazsa o kadar yoğun bir tadı yemek tek başına mümkün değil. Kısa sürede insanı bayıyor. Krem şantinin lezzetine bir katkısı yok. Olmasa da olur. Sanırım sadece görsellik için konuluyor. Bir tanesini zar zor bitirebildik. Tatlı ile aranız iyiyse deneyebilirsiniz ama sürekli tercih edilecek bir lezzet değil benim için. Alternatif olarak mekanın farklı elinizle seçeceğiniz çikolata ve dondurma çeşitlerini deneyebilirsiniz. 14 TL'lik fiyat pahalı gelebilir ama malzeme kalitesi düşünülünce bence normal."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Fuat Şimşek'i takip ediyor. 10 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
İko Keşifte'yi takip ediyor. 10 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
İstiridye Balık'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Uygun fiyatlı bu yılların balıkçısı yemek hayatına uzun zaman önce Fındıklı'da başladıktan sonra Karaköy'e taşınmış. Burada da bir kez daha yer değiştirip mevcutyerine konmuş. Sadece öğlenleri açık olna mekanda 25 TL lik set menülerini tavsiye ederim."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Gurmebüs Istanbul'u takip ediyor. 10 yıl önce