info@mekan.com
Erşen Turgut

Erşen Turgut

3250
puan
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Kiva, Galata'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yöresel lezzet temsilcisi - Anadolu'nun farkli yörelerinden tarihi yemekleri basariyla sunan mekan. Özellikle turistlerin ugrak yeridir. Konum olarak Galata Kulesi'nin tam dibinde olusu da bir diger artisidir. Degisik çorba ve tatlilari denmenizi tavsiye ederim. Hepsinin farkli ve ilginç isimleri var. Dekorasyonu ise özgün: Selçuklu tarzinda.Epeydir uğramadığım mekanı bu öğlen ziyaret ettim. Çukurova yöresine özgü yılan otu çorbası ile Ege yöresinin klasik yemeği şevketi bostan tercih ettim. Az porsiyon çorba (4 TL) hafif ekşili yayla çorbasının biraz daha mayhoşu bir lezzetteydi. Şevketi bostan ise (20 TL) biraz fazla yağlı ve sulu olsa da zeytinyağının güzelliği sayesinde kendini yedirdi. yemek tezgahında sergilenenlere bile bakmak ayrı keyifli. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Murat Gülen'i takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Juno Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sirha sonrası quandoo rezervasyonuyla gittiğim mekanın genel olarak lezzetlerinden memnun kaldım. Az porsiyon isli patlıcan çorbası, (9 TL) poşe armut (16 TL) ve long island (30 TL) sipariş ettim. Seçtiklerimin hepsi başarılıydı. poşe armutun ayrı duran krema kısmına dokunmadım. Masaya gelen diğer lezzetlerden et şinitselin porsiyonu (44 TL) kocamandı. Tereyağının limon dilimlerini arasında servis edilmesi güzel bir detaydı. En azından iki kişiyi doyuracak büyüklükteydi. Bu anlamda fiyat performans olarak sınıfı geçer. Elmalı turta, panna cotta tatlıları da genel olarak beğenildi. Mekanın bebek arabası için kısıtlı yerinin olmayışı ve wc alanının dar oluşu dezavantaj. Buna karşılık kış bahçesine sahip olması güzel bir detay. Servis oldukça hızlı ve ilgiliydi. Siparişler aksamadan geldi. Hesaba % 10 servis ücreti de ekleniyor. #KanGurular."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
KEÇİ Waffle & Trileçe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Geçenlerde buradan eve dönerken bir porsiyon trileçe aldım. Klasik, karamelli olanını tercih ettim. Gerçi başka çeşit var mıydı sormadım. İşletmeci bayan, kendilerinin yaptığını söyledi. Şirin bir mekan ayaküstü bir şeyler yemek için ideal. Trileçesi sınıfı rahat geçer. Hazır paketlere göre oldukça lezzetliydi ve güzel sılanmıştı. Porsiyonu 7 TL."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Evvie Handmade Chocolate'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hediye çekini değerlendirmek bahanesiyle Astoria avm içindeki bu ufak mekana yolumu düşürdüm. Franbuazlı cheesecake ve bademli pasta (14 tl) denedik. Cheesecake (12 tl ) daha hafif olduğu için bence daha başarılı. Yoğun tatlar seviyorsanız bademli ve fıstıklı gibi porsiyon pastalar tercih edilebilir. Bence iki kişiyi doyurabilecek ağırlıkta. Şekersiz ve tablet çikolata çeşitleri ilgimi çekti. Çaylar 4 tl. Lezzet standart düzeyde. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Hero House'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hediye çekini değerlendirmek için gittiğimiz mekânda bizim haricimizde müşteri olmayışına rağmen servis çok yavaştı. Servis elemanımız epey yardımseverdi ama. Yorumlardan hamburgerin epey hantal olduğunu okuyunca Meksika dürümü, bonfile parçalı panini sandviç ve Fish & cips tabağı söyledik. Ondan önce istediğim kalamar tavanın derbi nedeniyle erken bittiği aranciatta adlı başlangıcı ise tavsiye edemeyeceğini söyledi. Sağolsun :)Fiyatlar orta şeker ama porsiyonlar büyük. Ortam benzin den sonra sadece isim değişikliği anlamında değişmiş sanırım. Dürüm ve sandviç başarılıydı. Patatesler de yağ çekmeden kıZartılmıştı. Mezgit denen balık biraz fazla kılçıklıydı bir meZgite göre. Daha çok üniversite gençliğinin takıldığı bira ve maç mekanı olduğu için beni pek cezbetmedi. Maliyet 60 tl. Eski arabalı dekorasyonu sevdim yine de. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Amazon Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ağustos'ta Çeşme'de yaptığım yaz tatilinin son günü keşfettiğim mekan. Birkaç mekanı gördükten sonra çığırtkanlık yapmadan da esnaf olunabileceğini gösterdikleri için kutluyorum. Yediklerimden ızgara kalamarı ve istifno otu adlı mezeyi çok sevdim. Kalamar gerçekten başarılıydı ve güzel pişirilmişti. İstifno ise ilk kez tattığım bir Girit mezesiydi. Fiyatları oldukça makuldu. 20 lik rakı dahil 4 meze, iki porsiyon balık ve kalamara 180 TL ödedim. Sadece %10 servis ücretini otomatik eklemelerini sevmedim. Yoksa başarılı bir aile işletmesi. Bozulmadan devam etmeleri dileğiyle. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Sütiş, Emirgan'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"öğleden sonra soluklanmak üzere oturduğumuz mekan alışılageldiği üzere yine kalabalıktı. kapıda isim yazdırarak içeri girilebiliyordu. karışık sebzeli kış çorbası istedim önce ama olmadığını öğrenince tavuk suyu çorbada karar kıldım. Eşim kıymalı kol böreği ve ayran ikilisini denedi. ayran fazla sulu olduğu için bitirmedi. çorba bol malzemeli ve yanında taze ekmek çeşitleriyle servis edildi ama toz karabiberde hiç tat yoktu. Bol miktarda serpsem de tadını alamadım bir türlü. Sanırım bayatlamıştı. Arkasından içtiğimiz salepler ise ılık denecek kadar soğuk servis edildi. Salebi yavaş yavaş içmek varken kısa sürede tükettim. Servisi hızlı olan mekan, anladığım kadarıyla salep örneğinde olduğu gibi her şeyde bu hızı koruyamıyor. Bu kısım olmasaydı daha mutlu ayrılırdım mekandan. Maliyet 31,50 tl. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Caglar Ozturk'u takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Kafepi Asmalımescit Bomonti Brasserie'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu mekanı 3-4 ay önce ilk kez denedim. Beyoğluna daha sık takıldığım zamanlarda genelde hep kalabalık göründüğü için içine hiç girmemiştim. Mekana özel üretildiği söylenen biradan denedim. Bana farklı bir tat vermedi. Üst kata çıktığımızda masamıza konulan kızarmış patates ve tavuk budunu soğuduğu için sadece tadabildim. Patateslerin hafif baharatlı oluşu hoşuma gitti yine de. Sıcaklardan favorim sigara böreği görünümlü paçanga böreği oldu. İç malzemesi daha da iyi olabilirdi ama sepet olarak başarılıydı. Mini hamburger (özellikle ekmeği fazla şekerliydi) ve pizza standarttı. Kıymalı taco oldukça hoşuma gitti. Kaşık salatası lezzetli ve sosu güzeldi. Keçi peynirli salatada gözüm kaldı ama tatmaya fırsat bulamadım. Tantuni pide fena değildi. Değişik bir ara sıcak olması güzel. Kokteylleri konusunda öne çıkan mekanda iki tane alkolsüz Mojito ve Ayayorgi adlı tatlı sert bir kokteyl içtim. Mojito alkolsüz de olsa oldukça ferahlatıcı. Kokteylin alkol oranı olması gerektiği gibi yüksekti. Mr Q adlı kokteyl içeriği ile olmasa da görselliği ile cezbetti. Fiyatları da 23-28 aralığındaydı. Gayet makul. Kalabalık ve dinamik bir mekan olduğu hafta içinde bile belli. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Naga Putrika'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yaptığım kahvaltıya ait resimler"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Naga Putrika'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kahvaltı için dış mekanları pek tercih eden biri değilimdir. evdeki haftasonu kahvaltılarına bir alternatif olsun diye bu mekanı ziyaret ettik.Mekanın iç kısmına doğru alçalan ahşap basamakların iki yanına sıralnamış masalar karşılıyor sizi. İç mekan biraz basık kaldığı için açık havada oturmayı tercih edebilirsiniz. Alttan ısıtmalı masalardan birine oturup yöresine göre ayrılmış manili kahvaltı menülerinden Köyceğiz adlı olanı seçtik. Tek kişlilik kahvaltıya ek olarak (35 TL) ek olarak muhlama da (15 TL) sipariş ettik. Üçer çeşit peynir ve zeytin, 2 çeşit reçel, 2 adet mini pişi,nar ekşili domates biber, zeytin yağında kurutulmuş domates, bal kaymak, tereyağ, kuru meyvelerden oluşan kahvaltıya istediğiniz bir çeşit menemen veya omlet de dahil. Ayrıca 3 bardak çay hakkınız da var. Başlangıçta az gelebilir ama bence 2 kişi kararında doyar bunlarla. Hele yanında bir de bol yağlı ve doyurucu bir muhlama yediyseniz doyacağınız garanti demektir. Ekmek sepetinde bir dilim tadımlık olarak gelen naga ekmeği yumuşacık ve lezizdi. peynirlerle bal kaymak da aynı şeklide. Servis elemanları her seferinde temiz bardak kullanarak çay servis yaptılar ve çalışkandılar. sepet boşaldığında biz istemeden yenilediler. Özellikle tattığım ayva ve vişne reçellerini beğendim. Menemen tuzsuzdu ama kıvamı güzeldi. Muhlama aşırı yağlı ama çok lezzetliydi. İç alanda mutfağa komşu raflarda Vakıflı köyüne ait ürünleri görünce reçellerin neden lezzetli olduğunu anladım. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Kurufasulye Diyarı & Köfte'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Geçen hafta bir öğle yemeği için denediğimiz mekanda haliyle etli ispir kuru fasulyesi denedim. tereyağı sayesinde fasulye oldukça lezzetliydi ama gereğinden çok haşlandığı için fazla yumuşak geldi bana. İçindeki et miktarı az da olsa o da güzeldi. Porsiyon miktarına bakarsak 15 TL lik fiyatı bence haketmiyor. Ancak Ataşehir lokasyonunu düşününce insana çok da anormal gelmiyor. Yanında söylediğim az porsiyon bulgur pilavı standart. Rendelenmiş salatalıktan yapılan cacık ise yoğun kıvamlı olduğu için bana göre güzeldi. Öğle yoğunluğuna alışkın bir mekan olduğu belli. Servisi hızlıydı. Yemek sonrası istemeden çay ikram etmeleri de çay severler için artı puan olabilir. Fasulye dışında da daha hesaplı sulu yemek menüleri de mevcuttu. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Döner Market'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bugünkü öğle yemeğimiz için burayı seçtik. Dekorasyonda tandır ocağı ve tavanda asılı kasalar dikkat çekiyor. Köz biber ve yoğurt soslu 100 gr lık döner burger denedim. Yanında da soda aldım. Süzme yoğurt kıvamındaydı sos ve acısız biberler etin tadını bastırmadığı için ete yakışmıştı. Ataşehir çarşısında klasik bir alternatif olabilir. Arkadaşın Patatesi standart fast food tadındaydı. Maliyet 20.50. TL. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Koçi Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Perpa da öğle yemeği için geçen cuma yolumun düştüğü mekanda yuvalama çorbası güzeldi. Öğle saatinde sayısı sınırlı mekanlar arasında tercih edilen bir yer. Set menü veya kebap yemektense çorba haricinde tartar soslu dil balığı tercih ettim. Önceden kızartıldığı için soğuk olmamasını tercih ederdim. Serviste önceden yemekleri seçtiğimiz için pek sıkıntı olmadı. Arkadaşlarımla rahat rahat sohbet edebildim. Tartar sos, hafif yoğurtlu bir sos kıvamındaydı. Yoğun bir kıvamı olmadığı için balığa eşliği fena değildi. Maliyet 23 tl."
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
The Gourmand'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Arife günü akşamı arkadaşım ile ziyaret etme şansına sahip olduğum mekan, dışarıdan ilk bakıldığında beyaz ton ağırlıklı, davetkar bir havaya sahip. Bir kafe için ilk şart dikkat çekici olması sanırım ve bunu başarıyor. Giriş kısmında solda sandviç reyonu; sağda ise yemeklerinde kullandıkları malzemelerin satıldığı bir bölüm var. Açık mutfağın yanında birkaç masadan oluşan ve en arka kısımda yer alan oturma bölümüne ulaştık. Mekan yetkilisi ilgili ve güleryüzlüydü. Menüden seçim yapmamıza yardım etti ve aşçılarının Mutfak Sanatları Akademisi'nden geldiğini söyledi. Sipariş olarak üç mantarlı ve trüflü risotto, ragu soslu taglietelle, trüf ve parmesanlı patates kızartması söyledik. Somon salata siparişi verdik. Risotto, görsel olarak güzeldi ama beğenmedim. Kıvam olarak burada da tattıktan sonra bu yemeğin bana göre olmadığını anladım. Nişasta ve mantardan ötürü sulu olması bana göre değilmiş. Risotto topu gibi daha sert çeşidini tercih ederim. Taglietelle ise istediğimiz gibi al dente pişirilmişti. Ancak kapanış saati yakın olduğu için sanırım biraz aceleye gelmiş ve fazla çiğ kalmıştı. Patates kızartması normaldi. En çok salatayı beğendim. Farklı yeşilliklerden oluşan hafif bir salata olmuştu. Küçük masalı bir kafe için porsiyonlar oldukça büyük ve bu nedenle fiyatlar pahalı sayılmaz. Masaya tabakları sığdırmakta zorlanabilirsiniz. Yeri popüler Karaköy'e kıyasla biraz sapa kaldığı için fiyatlar henüz uçuk seviyeye ulaşmamış. Tüm yediklerimiz iki su dahil 88 TL tuttu. Mekana tekrar gidersem doyurucu gözüken sandviç çeşitlerini denemek isterim. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Kangurular K.'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Ali Akyar'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Sinem Uğur'u takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Hub Food'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Akşamüstü iş çıkışı uğradığım mekanda hazır paketli çeşitlerin öğlen yoğunluğundan kalanlarını denedim. Fesleğenli sarımsaklı sandiviçi fena değil. Sınırlı sayıda hazırlanan ürünler, 1-2 gün içinde tükeniyor ve akşam saati bir şey bulmanız mümkün değil. Normalde tahmin edemeyeceğiniz bir yerde, bir plazanın giriş katında yer alıyor. Raviolisini fazla yağlı olduğu için beğenmedim. Ballı zeytinyağı sosuyla beraber servis edilen salatası orta karardı ama sosun dengesi güzeldi. Çeri domatesli buğday salatası yoğun ve doyurucuydu. İşletme müdürü güleryüzle işini yapıyor. Akşamları yoğunluk pek olmadığı için self servis modu geçerli. Tiramisusu, klasik tiramisuya göre çok hafif şekilde yapılmıştı ve kahve yanında güzel bir eşlikçi oldu. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Çikolata Dükkanı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Şu asuman dedikleri mereti denemek adına yemek sonrası buraya yöneldik. Minyatür bir mekan ve oldukça popüler. Çilek, erimiş çikolata, bisküvi kıtırları ve krem şantiden oluşan bir adet asumanı eşimle paylaştık. Çilek olmazsa o kadar yoğun bir tadı yemek tek başına mümkün değil. Kısa sürede insanı bayıyor. Krem şantinin lezzetine bir katkısı yok. Olmasa da olur. Sanırım sadece görsellik için konuluyor. Bir tanesini zar zor bitirebildik. Tatlı ile aranız iyiyse deneyebilirsiniz ama sürekli tercih edilecek bir lezzet değil benim için. Alternatif olarak mekanın farklı elinizle seçeceğiniz çikolata ve dondurma çeşitlerini deneyebilirsiniz. 14 TL'lik fiyat pahalı gelebilir ama malzeme kalitesi düşünülünce bence normal. #KanGurular"
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Gultekin Uğur'u takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Erdi Karakütük'ü takip ediyor. 9 yıl önce
Erşen Turgut
83 Yorum 42 Takipçi
Mendirek Balık Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Rumeli feneri gezimiz sırasında karnımız acıkınca liman manzaralı bu mekana kuruluverdik eşimle. Başlangıçta menüde hiç bir fiyatın yazılı olmadığını görünce biraz çekindim acaba fiyatlar çok mu yüksek diye. Menüdeki soğuk mezelerden ve balık çeşitlerinin hepsi mevcut değildi. Eşim çipura ben dil balığı ayrıca yeşil salata ile Yunan usulü karides söyledim. Yan masada yenirken gördüğüm kalamarı renginden ötürü pek tutmadım. Bu yüzden sipariş etmedim. İri kıyım ve taze bir salata geldi. Arkasından çim çim karidesler bol domates sosunda ve üzerinde beyaz peyniri dilimleri olduğu halde servis edildi. Başarılı bir ara sıcak olmuştu. Balıklar çok büyük değildi ama güzel pişirilmişti. Daha iyilerini de yemiştim ama burası da kurutmadan pişirmeyi başarmıştı. Manzaraya karşı balık keyfi için ideal bir adres. Hesapla birlikte ikram ettikleri güveçte tahin helva ise kıvam ve lezzet olarak çok başarılıydı. Maliyet 65 TL ve çok makul bir fiyat. Alkol şart değil derseniz bu civarda ilk gitmeniz gereken mekan."