info@mekan.com
Erdi Karakütük

Erdi Karakütük

8160
puan
yiyomyiyomdoymuyom #KanGurular ...
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Gala Kaşıbeyaz, Florya'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yılların Kaşıbeyaz'ı. Haftaiçi olmasına rağmen tamamen dolu. Önce eleştirilerim ; fiyatlar yükselmiş porsiyonlar küçülmüş. İkram gibi getirilen tulum-tereyağ için ücret almaları hoşuma gitmedi. Önümüze konan her lavaş için ilave ücret yansıması da hoş değil. Fakaaat , lezzete diyecek yok. İçli köfteden, nar ekşili lahmacuna , fıstıklı kebaptan karışık kebaba ve muhteşem künefesine kadar herşey çok lezzetli. Müşteri kadar çalışan var neredeyse ve hizmet çok kaliteli."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Olivia's Pizzeria, Levent'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Odun ateşinde leziz pizzalar. Sosyal medya yorumlarını okuduktan sonra gitmek farz olmuştu. Sarmısaklı ekmek eşliğinde Alfredo dip sos başlangıç için harika bir seçim. Pizzalar kocaman. Etoburlar için Meatlovers extra favori. Milano pizza diğer tercihimiz oldu. Yanılmadık. Yeriniz kalırsa Olivia'nın çikolatalı pastasını deneyin"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Big Chefs, Tarabya'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Tarabya sahilinde güzel bir akşam yemeği.Mekanın manzarası ve dekorasyonu gayet iyi.Başlangıç olarak karışık atıştırmalık tabağı aldık.Falafel,içli köfte,börek,etli sarma,kırma zeytin,kaşar sucuk sarma,patates,kızarmış lor ve yoğurt dip içeriyor.Ortalama lezzet,almasak da olurmuş.Ana yemek olarak NY steak söyledim.Orta-az pişmiş istedim.Tam istediğim gibi geldi,kusursuzdu.Combo fajita ve tex-mex steak de çok beğenildi.Tatlı faslında sıcak çikolatalı sufle ve waffle.İkisi de birbirinden güzeldi.Tam puanı hakettiler.Mekana yapacağım eleştiri çalışanlarla ilgili olabilir.Her isteğimizi birkaç kez yinelemek zorunda kaldık.Yine de bu mekana hem yemeğe hem de brunch için tekrar tekrar gidilir"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Göztepe Dönercisi Sadık'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Marmara Üniversitesi ve Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında.Tecrübeli ve beyefendi garsonları var.Temiz bir mekan.Açık ve kapalı salonu var.Kapıda vale aracınızı alıyor.Yemekten önce salata ikram ediliyor.Porsiyon döne ve içli köfte aldım.İçli köftesi biraz küçük olmakla birlikte çok lezzetli.Kıyması ve cevizi bol.Döneri aman aman değil ama güzel.Çay müesseseden."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Hizmet Kardeşler Fırınlı Kasap'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Güngören köyiçi bölgesinin kebap diyarı.Hizmet Kardeşler buranın dikkat çeken mekanlarından.Hem kasap hem restorant olarak hizmet veriyor.Misafir perverlik iyi,garsonlar vızır vızır ortalıkta.Lahmacunla başladık,mükemmele yakın diyebilirim.Nizip tava(kıyma tava)ve Kuşbaşı tava söyledik.Lezzet olarak iyi,fakat tam damak tadıma uygun değil.Fiyatlar uygun olduğu için porsiyonlar küçük tutulmuş.Ve baklava,Antep'ten Koçak baklava.Bilenler bilir,fazla söze gerek yok."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Italyan Kornetto'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstanbul'un kenar semtlerinde rastlamayı bırakın birçok modern semtlerde bile tadamayacağınız bir lezzet.Zaten tarifl bu lezzette lider olan İtalyan bir ustadan geliyor.Meyveli dondurmalarda aroma kullanılmıyor,tamamen o dondurmanın meyvesinden yapılıyor.Avcılar Parseller bölgesinde merkezi bir köşede.E5 yan yola çok yakın.11 senedir faaliyette.Dondurma haricinde waffle ve ekler konusunda da iddialılar.Memnuniyet garantili."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Cookshop, Galleria Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Galeria'nın yenilenen yüzünde özellikle akşamları tıklım tıklım olan mekan.Gelenlerin büyük çoğunluğu birşeyler içmek veya magnolia için geliyor.Yemek yiyenler azınlıkta.Çalışanlar güleryüzlü ve yardımsever gençler.Tavsiyeler üzerinde karidesli noodle ve cookburger aldım.Karidesli noodle gayet başarılı.Cookburger fena değil.Son dönem burgercilerin yanında yavan bir lezzet.Chili soslu tavuk da pek beğenildi.Birşeyler yemek ve sohbet etmek için uygun bir mekan olduğunu düşünüyorum"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Carnaval Büfe, Bahariye'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Rexx sinemasının arkasında yer alan küçücük bir büfe.3 masa kapasiteli.Gittiğimde doluydu,başka birisinin masasına oturmak zorunda kaldım.Herşeyden tatmak maksadıyla Fantastic 4lü seçtim.Başlangıç olarak dört adet peynir topları geldi.Dil peyniri etrafında mısır unu ile kızarmış hamur çubukla servis ediliyor.Corn dog ise sosis etrafında aynı hamurdan oluşuyor.Carnaval hot dog;bildiğimiz sosisliye benziyor.İçinde karamelize soğan,turşu ve cheddar sos var.Son olarak kıyburger geldi.Adından da anlaşılcağı üzere kıymalı burger.Yorumlarda pek methedilmişti ama ben beğenmedim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
"Pelican AVM'nin yola bakan yüzünde çok güzel bir cafe-restaurant.Kahvaltı,yemek,tatlı,steak,pizza,alkollü-alkolsüz içeceklerden oluşan oldukça geniş bir menüsü var.Açık ve kapalı salonları şık dekore edilmiş.Kahvaltı tabağı 2 kişinin doyacağı büyüklükte.Çay yanında limitsiz.İçerdiği ürünlerin kalitesi yüksek.Extradan bal-kaymak-nutella istedik.Yine extradan karışık omlet ve bizim ufaklığa sigara böreği söyledik.Ödediğimizin karşılığını aldığımıza inanıyorum.Tıka basa doyduk,günü kapattık"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Adanalı Şenol Kolcuoglu'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kolcuoğlu her zamanki gibi. Bu kaçıncı gidişim saymıyorum artık. Burada yedikten sonra 24 saat bişey yemeseniz oluyor. Konseptine gidiyoruz buranın. Lezzetler belki dört dörtlük değil ama dört üçlük de değil hani. Önden sıra sıra mezeler, üstüne metrelik adana kebabı. Adananın üstüne sarma beyti, külbastı, tavuk şiş ve kanat yatırmışlar. Kebap faslından sonra tatlı-meyve ziyafeti. Burasının haricindeki Kolcuoğlu yazan mekanlarda aynı memnuniyeti yakalamanız çok zor"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Hamdi Restaurant, Eminönü'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"40 yıldır Sirkeci'de hizmet veren, İstanbul'un klasikleşen restorantlarından biri olan Hamdi'ye bu güne kadar gitmemiş olmayı kendim için bir ayıp olarak görüyordum. Bu ayıba son vermek üzere rezervasyon yaptırdık. Terasta yer olmadığı için,terasın alt katındaki salonda cam kenarında ağırlandık. Evet bahsettikleri kadar güzel manzarası var. Tarihi yarımadayı buradan seyre dalmak bir zevk. Gitmeden okuduğum yorumlarda hep garsonlardan dem vurulmuş. İlgisiz olduklarından,hemen ye-kalk tavırlarından bahsediliyordu. Bunların hiçbirini yaşamadık. Servis yerinde ve kaliteliydi. Yediklerimize gelince; başlangıçlardan humus, şakşuka, gavurdağı salatası, içli köfte ve kış lahmacunu adını verdikleri nar ekşili lahmacun söyledik. Kış lahmacunu et,soğan,nar ekişisi ve cevizle hazırlanıyor. Özel olarak tavsiye edilir. İçli köftenin malzemesi ve lezzeti iyiydi. Diğer başlangıçlar ortalama seviyedeydi. Kebaplardan fıstıklı ve haşhaşlının buranın en çok tercih edilenleri olduğunu okumuştum. İkisi de favori oldukları kadar varmış,gayet güzeldi. Tatlı faslında katmer ve hamdi spesiyal söyledik. İkisi de gözümde 5 yıldızı hakediyor. Masadaki herkes tatlılara bayıldı. Hamdi, arkadaşlarla-aileyle güzel bir akşam yemeği yemek için ideal mekanlardan"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Ako Adapazarı Islama Köfte'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kapısındaki 1965 yazısını görünce girdik içeri. Eski bir yerse iyidir umuduyla. Oturduğumuz masa pislikten geçilmiyordu. Benden önceki müşteri kalkmış, masa temizlenmemişti. Garson arkadaş 3-4 sefer gelmesine rağmen masayı silmedi. Şanssız bir başlangıcın ardından köfte ve piyaz söyledik. Köftesi ve piyazı sıradandı. İkisini de pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Adapazarı'nda yediklerimin yanından bile geçmedi"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Baylan Pastanesi, Kadıköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kadıköy'ün temel taşlarından. Adeta eski İstanbul'da hissetmemi sağladı. Arka tarafında güzel bir kış bahçesi var. Spesiyal dondurması Kup Griye. Masaların bir çoğunda bu dondurmalı kup vardı. Dondurma hayranı olmamama rağmen bu karışımı çok beğendim. Vanilyalı ve karamelli dondurmanın üstüne, balbadem ve karamel sosu ile hazırlanmış. Üstünde kedi dili bisküvi ile. Bir eleştirim çayın fiyatına olabilir"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Big Chefs, Marmara Forum'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Evime çok yakın olan Marmara Forum Avm içindeki güzel mekan. Güleryüzlü karşılama sonrası garsonumuz Turan bey siparişlerimizi aldı. Başlangıç olarak güveçte sapanca peyniri istedik. Yanında fındıklı mantar dolmaları var. Doğru seçim yaptık, nefis bir başlangıç. Ana yemek olarak combo fajita ve somon şiş söyledik. Combo fajita; dana eti ve tavuk etinin altında, sote soğan, yeşil biber ve kırmızı biber ile geliyor. Yanında 4 adet sos veriliyor. Sour cream, salsa dip, rendelenmiş kaşar ve avokado sos. Sıcacık tortilla, et parçalarını dürüm yapmak için mükemmel. Somon şiş; dışı biraz kuru olsa da lezzeti iyiydi. Yanında gelen sebzeli kavrulmuş basmati pirinci ilk defa yedim ve çok sevdim. Evde de bunu denemeye karar verdik. Naneli limonatasını çok iyi değildi. Sufle genel olarak biraz ağır olmakla beraber çok iyi. Yanında getirdikleri bir top dondurma ağırlığını biraz olsun alıyor. Evet içinde bolca yumurta, şeker, un ve çikolata var ama bu lezzet karşısında durmak güç."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Coffeeshop Company, Carousel Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Dünyada 30 ülkede 400'e yakın şubeleri bulunan Avusturya menşeli mekan. İstanbul'da buranın haricinde Bağdat cd ve Axis AVM'de varmış. Viyana'ya özgü kahveleri ile iddialılar. Kahvelere geçmeden önce ana yemeklerde gözüme çarpan Viyana usülü şinitzel almaya karar verdim. Yanında haşlanmış patates ve yeşil salata ile servis ediliyor. Şinitzeli başarılı buldum. Kurumamıştı ve lezzetliydi. Oğlum için tarhana çorbası aldık. Beğenerek içti,sanırım güzeldi. Bazı menüler de hazırlamışlar. İçecek+yemek veya içecek+tatlı gibi. Muffin menüsü kahve ile birlikte sunuluyor. Melange dedikleri Viyana kahvesini denemek istedim. Melange kelime anlamıyla karışım demek. Espresso üzerine süt, süt köpüğü ilave ediliyor. En üste de krema konuyor. İçimi oldukça hafif olan bu kahveyi çok beğendiğimi söyleyemem. Kahvenin bu kadar yumuşağını sevmiyorum, denemiş olduk. Oturduğumuz masa mutfağı gören bir konumdaydı. Mutfakta titiz bir çalışma var. Hijyen derecesi yüksek. Servis elemanları konusunda sıkıntı yok. Fiyatların normalin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Sanırım AVM kiraları bunu gerektiriyor"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Bağdat Ocakbaşı, Merkez'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Güngören köyiçi bölgesinin kebap cenneti olduğunu bilen bilir. Bu bölgedeki kebapçılar Antep yöresi ağırlıklıdır. Kebapçıların haricinde katmer, kahke, kuru dolma, baharatlar alabileceğiniz dükkanlar da mevcuttur. Bu bölgeye adım attıgımda burnuma gelen et kokusu beni fena cezbediyor. Kuşkusuz en popüler, en kalabalık ve en leziz kebapçısı Bağdat Ocakbaşı ( Cezayir'in Yeri ). Ortam alabildiğine salaş. Yanınızda bayan varsa aile salonuna, erkek-erkeğeyseniz diğer salona alınıyorsunuz :) Çiğ köftesi güzel,acılı. Adana kebap buranın olmazsa olmazı. Tabakta isterseniz 2 şiş adana geliyor. Benim gibi sakatat hayranı iseniz size çok özel tavsiyelerim olacak. Burada sakatatın alası var. Ciğer, yürek ve dalak gibi. Hangisini alacağını karar veremeyenler için karışık diye birşey var. Aynı tabakta ciğer, yürek ve dalak geliyor. Çok övdük bir-iki dokundurmadan geçemeyeceğim. Tamam çok lezzetli ve ben böyle salaş mekanları severim fakat özellikle komilerin hijyen kurallarına pek dikkat etmediği gözümden kaçmadı"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Fatih Karadeniz Pidecisi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstanbul'da iyi pide yiyebileceğiniz yerlerin sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Bu mekan da onların arasında rahat ilk üçe girer. Sahipleri Tirebolu'lu. Pidelere söyleyecek laf yok. Hepsi birbirinden mükemmel. Çeşitleme yapmak adına 1 tane kapalı kıymalı ( yumurta ilaveli ) , 1 tane de yarısı kıymalı yarısı Trabzon peynirli açık pide söyledik. Canım pideleri kenarından kenarından tırtıklayarak elle götürdük. Lezzet kesinlikle 5 üzerinden 5. Pide severseniz ve hala gitmediyseniz bu haftasonu uğrayın derim..."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Adana Ocakbaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Burası gerçek bir ocakbaşı. Pangaltı'da ufacık bir mekan. Dışarıdan pek dikkat çekmiyor. Gelenler genelde sevenleri, müdavimleri. Ailenizle rahatlıkla gelebilirsiniz. Mezelerden sıcak servis edilen yoğurtlu patlıcan salatası mükemmel. Ciğer şiş, çöp şiş fena. Ama adana kebap buranın en özel lezzeti. İstanbul'da bu kadar iyisi zor bulunur. Adana'dan gelen şalgam suyu, kebaplarla iyi gidiyor. Gidince sürprizle karşılaşmamak için rezervasyon yaptırmakta fayda var"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Ramazan Bingöl Et Lokantası, Giyimkent'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bu pazar kahvaltı için Ramazan Bingöl'de idik. Mekan çok güzel, bahçeli, ferah. Çocuklar için herşey düşünülmüş. Bahçesinde mini bir hayvanat bahçesi bile var. Kişi başı serpme kahvaltı 45tl. Beğendiğiniz şeyleri bittikçe yeniden söyleyebiliyorsunuz. Zaten öyle serpiyorlar ki herşeyi yemeniz imkansız. Açık büfe kuyruklarında helak olmamak mekanın ayrı bir artısı. Sunulan ürünler uyduruk değil, hepsi kaliteli. Zeytin çeşitleri, urfa peyniri, sahine dedikleri bal-kaymak-tahin-tereyağ karışımı, üzüm reçeli, kayısı reçeli, trileçesine kadar getiriyorlar. Tabak takımları ayrı güzellik. İlk defa kahvaltıya gelmek kısmet oldu. Sevdim, yine gelirim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Etçi Mehmet Steakhouse, Bakırköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"2013 yılında Şirinevler’de açtığı steakhouse sonrasında bu yaz Bakırköy İncirli caddesinde bu ikinci yeri açtılar. Dekorda bu konseptin genel tarzı olan ahşap renk ve malzeme hakim. Yemek salonunu kaplayan yoğun et kokusu benim için epey rahatsız ediciydi. Servis elemanları oldukça enerjik ve sıcakkanlı. Siparişler burada da moda olduğu üzere tahta servislerde getiriliyor. Son fotoğrafta görüleceği üzere bakteri yuvası tahta tabak çizik içinde, bundan vazgeçeğimiz günleri hasretle bekliyoruz. Köfte, antrikot ve big burger sipariş ettik. Köfte ve antrikot fena değildi. Big burger dedikleri hamburgerde 250 gr köfte var. Ekmeğini de kendileri yapıyor fakat ekmek-köfte dengesi uyumlu değil. Büyük köfteli olan burgeri seçmeme rağmen ekmeği çok kalın bence. Üst katmanını çıkartarak yedim bu yüzden. Burger lezzetliydi fakat içine bacon ve karamelize soğan ilavesi ile çok daha güzel olabilir kanısındayım. Fiyatlar gayet uygun. Saydıklarım için toplam 75 tl gibi bir rakam ödedik."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Kahkeci Osman Usta'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yaşasın. Semtime kahkeci açılmış. Bakırköy'ün ara sokaklarında mini bir mekan. Kahke çeşitleri ve elmalı pie almak için uğrayabilirsiniz. Bundan sonra kahke yemek için Gaziantep'e gitmeye gerek kalmadı. Bilmeyenler kahke nedir? diye sormayın gidin yiyin :)"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Fabbrica'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Avcılar merkezde nikah salonunun karşısında güzel bir köşe başında yer alıyor mekan. İçerisi gördüğüm kadarıyla itinalı dekore edilmiş. Çalışanlar enerjik genç kesim, sarı tişört üstüne kot tulum giyiyorlar. Midpoint, Big Chef's tarzı menüsü var. Alkollü içecekler ve kokteyllerin sunulduğu geniş içecek menüsü de var. Sodamın yanında gelen bardak epey lekeliydi, buna dikkat etmeleri gerekiyor. Başlangıçlardan MİNİ MARGHERİTA istedim. 3 tane mini boy pizza geliyor. Hazır sos kullanılmış ve peyniri mozzarella değil ( 8tl ) . İstediğim ızgara bonfileyi güzel pişirmişler, gerçekten lezzetini beğendim ve gramaj olarak da kuş yemi kadar değil o yüzden kesin tavsiye edebilirim. Demi glace sosu ayrı getiriyorlar, tercihen kullanabilirsiniz. Etin yanında aynı tabakta koca porsiyon BUĞDAY RİSOTTO geliyor. Havalı ismine bakmayın , bildiğimiz keşkek aslında. Bu tabak başlı başına epey doyurucu. ( 26 tl ) Mekanı genel olarak başarılı buldum, beklentiyi fazla yükseltmezseniz tavsiye ederim.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Erdi Karakütük Fabbrica'ya bir resim ekledi 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Erdi Karakütük Fabbrica'ya bir resim ekledi 9 yıl önce