info@mekan.com
Erdi Karakütük

Erdi Karakütük

8160
puan
yiyomyiyomdoymuyom #KanGurular ...
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Begüm Ölçer'i takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Deli Heights'i takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Simay Antep'i takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Deniz Toraman'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Ali Akyar'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Gultekin Uğur'u takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Gürkan Şef Steak House'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Medyatik kişilik Gürkan Şef'in 1,5 sene önce Valikonağı caddesinde açtığı steakhouse. Konum olarak caddenin sonuna doğru kalıyor. Dekorasyonu güzel, ahşap ağırlıklı. Kaldırım kısmında kış bahçesi formatında bölümü de var. Et reyonlarına daha yakın ve daha sıcak ortamı dolayısıyla iç kısmı tercih ettik. Mekanın çalışanlarında genel olarak bir enerji patlaması var, pek alışık olunmayan bir durum. İlk olarak bonfile suşi geliyor ki bu orjinal, güzel bir fikir. Fakat bayanlar pek rağbet etmedi. Arkasından birer bardak ilik suyu ikram edildi. Kış aylarında harika gider, şifa niyetine. Et seçimimizi birkaç şeyden tadalım diye sıralı seçtik. Sırasıyla lokum, şaşlık, kuzu incik ve kuzu pirzola olarak devam ettik. Etler herkesin isteğine göre pişirildi. Buranın şaşlığı marinasyonu itibariyle çok damağıma hitap etmedi. Diğer etler gayet lezzetliydi özellikle incik ve lokum harikaydı. Kuzu pirzolayı da gözümüzün önünde ayırarak görsel bir show gerçekleştirdiler. Etlerin yanında tulum peynirli salata aldık ki çok güzel hazırlanmıştı. Arada damak tazeleyici olarak ananas getirdiler, bu da iyi fikir.. Tatlılardan şehvet ve nirvana adlı eserlerini sundular. Şehvet; içinde un, şeker ve yağ kullanılmayan diyabetik bir tatlı. Keçiboynuzu pekmezi ve hurma içeriyor, pek bana göre değil. Bunu ikram ettiler. Nirvana ise çıtır kabak üstü tahin gibi birşey, fena değil. Fiyatlara gelecek olursak; tulum peynirli salataya 40tl, 6 parça lokum 72tl, 2 sıra dana şaşlık 124tl, 2 parça kuzu incik 150tl, fotoğrafta görülen kuzu pirzolaya 245tl, kabak tatlısına 25tl yazılmış. Fiyatlar bence yüksek, takdir sizin. Alkolsüz 4 kişi 670tl hesap bence buraya çok fazla.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Matbah Ottoman Palace Cuisine'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Osmanlı mutfağını temsil eden restaurant sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Bu yemekleri layıkıyla yapan mekanlardan biri de Matbah Restaurant. Nar şerbeti ikramı ile başladık. Çok beğendiğim için yemeğin yanında da istedim. Ayrıca cevizli zeytin ezmesi getirdiler ikramlık, tadı vasat. Vişneli Yaprak Sarması (1844) , Kalamar Dolması (1851) ve Ballı Gemici Böreği (15.yy) başlangıç tercihlerimiz oldu. Hepsi orjinal lezzetler ama sarma pek hoşuma gitmedi, yavan bir tadı vardı. Kalamar dolması ve gemici böreğini ise beğendim. Ana yemeklerden Beğendili Kuzu İncik (1463) ve Kavun Dolması (15.yy) harikaydı. Kuzu incik ağızda dağılıyordu fakat beğendisi yediklerimin en iyisi değildi. Kavun dolması ise ilk kez denediğim mükemmel bir yemek. Kavuna bol malzemeli iç pilav dolduruluyor ve fırınlanıyor ortaya fotoğafta görülen eser çıkıyor. Herkese tavsiyemdir. Tatlı olarak dondurmalı sakızlı fırın sütlaç istedim. Sütlaç ile meyveli dondurmayı uyumlu bulmadım. Bir de sanırım ben sütlaçta damla sakızından hoşlanmıyorum. Mutancana, Kirde Kebabı, Erikli Kuzu Gerdan, Mahmudiye, Koruklu Yaprak Sarma, Badem Çorbası, Helatiye menüdeki diğer denemeniz gereken lezzetler. Diş kirası geleneği burada da uygulanıyor. Eşime giderken güzel bir kolye hediye ettiler. Fiyatlar biraz yüksek olmakla birlikte, bu mutfağı denemeyenlere alternatif olarak öneriyorum. #KanGurular"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Trattoria Enzo, Akasya Avm'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Başlangıç olarak karışık peynir tabağı istedim. Yöresel İtalyan peynirlerini içeriyor. Provolone ( kaşara benziyor ) , Grana Padano ( parmesanı andırıyor ) , Pecorino Romano ( bu da parmesana benziyor ama kokusu yoğun ) , Gorgonzola ( İtalyan rokforu ) çeşitleri sunuluyor. Orta boy porsiyonu 17tl. Benim gibi peynir severlere tavsiye ederim. Pizza tercihim Salsiccia oldu. Muhteviyatı el yapımı sosis, kırmızı soğan, köz biber, domates ve mozzarella. Kenarları kalın ve çıtır, orta kısımları epey ince. Gayet başarılı. Çocuklar için de menü var. Çorba, pizza, makarna, burger seçenekleri sunuluyor. Çorba tek seçenek, Minestrone. Karmakarışık İtalyan çorbası. Ne ararsan var içinde. Ispanak, makarna, domates, havuç ve çeşitli sebzeler"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Gaya Korean Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Daha önce Kore yemekleri denememiştik. İstanbul'da birkaç tane bulunan Kore restaurantlarından tercihimiz Gaya oldu. Talimhane oteller bölgesinde Green Park altında yer alıyor. Kendi kültürlerini yansıtan figürlerin olduğu, sade bir salonu var. Bizim masa haricinde tüm masalarda Koreli misafirler vardı. Garson Cemal bey bize yemeklerin tanıtımını yaptı. Herşeyden tatmak istediğimizi belirtip, siparişlerimizi verdik. Başlangıç olarak KİMÇİ çeşitleri geldi. KİMÇİ turşu anlamına geliyor ve daha çok lahana turşusu olarak biliniyor. Salatalık, patates, patlıcan turşusu gibi çeşitleri de geldi. Bol sarmısaklı ve baharatlı, kokusu herkese göre değil. Ara sıcak olarak kızartılmış Kore mantısı aldık. İçi sebze dolu, lezzet olarak bana cazip gelmedi. Ana yemeklerden BULGOGİ, Türk damak tadına en uygun yemekleri. Aldığımız bilgiye göre Türk müşterilerin favorisiymiş. Soya sosuyla marine edilmiş sebzeli dana dilimlerinden oluşuyor. Herkesin beğendiği bir yemek oldu. BİBİMBAP isim olarak en hoşuma giden yemekleri. Karışık pilav manasına geliyor. Garsonumuz yanında getirdiği acı sosu içine katarak gözümüzün önünde hazırladı. Genel olarak kokusu hakkında kötü yorumlar yapıldı ama ben tat olarak beğendim. HAEMUL PAJUN, Kore işi mücver. Bol taze soğanlı, kalamar, karides ve midye de içeriyor. Soya sosu ile servis ediliyor, fena değil. Buradaki favorim DOKBOKKİ oldu. Kısaca tarif olarak pirinç keki diyebiliriz. Hem tatlı hem acı sosu ile birlikte harika bir lezzet, mutlaka bunu yemelisiniz. 4 kişi bu yemeklere 155 tl ödedik. Hesaba %10 servis ücreti ekleniyor. Kore mutfağıyla bu sayede tanışmış olduk :)"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Gaya Korean Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Lezzet patlaması için Sur Ocakbaşı'nın yeni açtığı yerindeydik. Diğer mekandaki hijyen sıkıntısı şimdilik burada yok. Garsonların diğer tarafa göre daha kibar olması da bir artısı. Ailenizle rahatlıkla gelebilirsiniz. Öncelikle masalar mezelerle donatıldı. Çiğ köfte etsiz, lezzeti iyi. İçli köfte alışık olduğum tarzda, haşlama. Perde pilavını mutlaka yemenizi tavsiye ediyorum, 4 kişiye 1 tane yetiyor. Ana yemeklerden ; Kaburga Dolması, Kemikli Büryan, Sur Kebap ve Saç Tava söyledik. Yıldız vermek gerekirse kaburga 5, büryan 4, saç tava 4, sur kebap 3,5 diyebilirim. Finalde tabiki burası ile özdeşleşmiş "Sur Tatlısı" ,"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Fahrettin Usta Et Lokantası'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yemekte et yoksa o yemek karin doyurmaz diyenlerdenim. Ögle yemeginde az paça çorbasi, ardindan tandir seçimi isabetli oldu. Fahrettin usta et lokantasi, dana ve kuzu etli seçimleriyle doyurucu lezzetler sunuyor. Ödediginiz tutar da yediklerinize göre komik, lokasyon farki fiyatlara yansiyor. #KanGurular"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Şefik Döner'e yorum yaptı. 9 yıl önce
"İstanbul'da ilk 3 içinde olmasa da ilk 10 arasına girer. Döneri odun ateşinde, bol yağlı ve üstünde tandır ekmeğiyle servis ediliyor. Öncesinde salata, patates ve turşu geliyor. Hepsi de lezzetli. Meşrubatların kapakları mikrop yuvası olduğundan önceden dezenfekte edilip üzerine koruyucu kapak yerleştirilmiş, alkış. Tatlı olarak fırın sütlacı tavsiye ederim. Tadı çok iyi ama damla sakızlı yapmışlar, koymayaydılar iyiydi. Fiyatlar muadil dönercilerin ortalamasının üzerinde, daha uygun olabilir düşüncesindeyim"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Moc İstanbul, Nişantaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Geçen gece Nişantaşı'nda nerede kahve içelim diye bakınırken buraya daldık. Enerjisi olan bir ortam olduğu geç saatlerdeki kalabalık kitleden belli. Alt katta yer olmamasından dolayı üst kata çıktık. Bu sayede aşağıda neler olup bittiğini gözlemleme şansımız oldu. Üst katta rahat oturma grupları var fakat koltuklar oldukça lekeliydi. Pek aramın olmadığı cold brew kahveye, burayla ilgili yorumlarda pek methedildiği için bir şans daha verdim. Bu kez çok beğendim, bundan sonra burada içebilirim bu yeni nesil soğuk kahveyi. Diğer coffeelover arkadaşlar da seçimlerinden memnun kaldılar. Servis ilgili, bilgili ve hızlı..."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Kalbur Et Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Şerifali'de varoş ile sitelerin arasına konuşlanmış şık bir restorant. Sosyal medyayı iyi kullanıyor, reklama önem veriyorlar. Geçtiğimiz günlerde Samantha Fox'u mekanda ağırlayarak ses getirdiler. Bugün öğle saatlerinde uğradık. Adana kebabı açık getiriliyor. Kıyma-yağ oranı dengeli. Lezzeti tatmin etti, öneririm. Sunum Adana usülü, bulgur pilavsız. Yanında Adana'dan getirilen şalgam içtim. Bana sanki biraz dilüe edilmiş gibi geldi. Yine de Doğanay şalgam getirmemelerine sevindim. Kuzu şişi malesef beğenmedik. Epey sertti, çiğneye çiğneye bir hal oldum. Daha iyi olmasını beklerdim. Tatlılardan katmer ve irmik yenecek diye notum vardı ama ikisini de yiyemedik. Katmer, dün akşam çok yoğun oldukları için bitmiş. İrmik için ise menüde yazmasına rağmen sadece kış mevsiminde yapıldığı bilgisini ilettiler. Fiyatlar ortama göre normal. Gitmek isteyenlerin bilgisine."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Begum Guneri'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Forsa Balık Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Samatya meydanda dikkat çekici bir mekan Forsa. İşletmecisi Feridun bey samimi ve ilgili. Masaya serpilmiş mezeler orta seviye, pek lezzet alamadım. Balık böreği, balık köftesi, deniz mahsüllü krep, kalamar tava genel olarak iyi. Özellikle krep ve börek epey güzel. Meze ve ara sıcak ağırlıklı gittiğimiz için ana yemeğe pek yer kalmasa da fener kavurma aldık. Tok olmamızdan mütevellit biraz ağır gelse de, aç karnına daha iyi olur kanısındayım. Finalde dondurmalı irmik helvası servis edildi. Bahsettiğim fix menü için alkollü içecek dahil 100 tl gibi bir rakam ödersiniz ki gayet uygun bir fiyat. Üstüne cuma ve cumartesi akşamları canlı fasıl da cabası. Mekan tavsiyemdir.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Babushka'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Alaçatı'da sadece 2 gece kaldık ve bunun için 2 tane kıymetli akşam yemeği mekanı ararken bir akşam için nedense Babushka'yı seçtik. İyi ki de seçmişiz. Daha çok yeniler, ilk sezonları. Kapıdan girince büyülü bir havası olan bahçe sizi karşılıyor. Babushka Rusça'da büyükanne demekmiş. Zaten kapıdaki tabelada Babushka anneanne sofrası yazıyor. Özgür bey ve Rus eşi Olga hanım ev sahibi. Olga hanım aynı zamanda mutfakta. İkisi de anneannelerinin yemeklerini unutamadıkları için olsa gerek bu ismi koymuşlar. Geleneksel yemeklere küçük dokunuşlar yaptıkları bir menü oluşturmuşlar. 2 kişilik meze seti ; Zaaluk ( fas usülü köz patlıcan ) , katı cacık, Olga'nın deniz börülcesi, kabak sarma, inatçı pancar ( inatçı yapan içindeki keçi peyniri. Ayrıca pesto sos ilaveli ) ve ekşi maya ekmeği ihtiva ediyor. Ara sıcaklardan Draniki, Ukrayna'nın patates mücveri. Kabak çiçeği Ege mutfağı klasiklerinden. Asma yaprağında keçi peyniri, nefis. Kavurmalı kudüs humusu diğer ara sıcak, lezzet olarak zayıf bulduğum sadece bu oldu. Bu kadar giriş, gelişmeden sonra ( çok da aç olmadığımız için ) ana yemeklere pek bulaşamadık. Sadece ismi hoşuma giden sarhoş sardalya kuşu söyledik. Sarhoş denmesinin sebebi marinasyon ile alakalı. Sardalyayı votkada bekletilen portakal kabuğuyla marine ediyorlar. Mutlaka alın, çok lezzetli. İlgi, alaka, servis sorunsuz. Yemekler hakkında detaylı bilgi alabiliyorsunuz. Çalışanların menüye hakim olması önemli bir husus. Fiyatlara gelecek olursak Alaçatı için uygun olduğunu söyleyebilirim. Doğru bir seçim yaptığımız için mutluyum.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Takanik Balık, Park'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Hesaplı şık-aileye uygun - - Yeniköy sahilinde iki katlı şık balık lokantası.İçerinin konsepti oldukça hoş.Tavanlara deniz kabukları döşenmiş.Her köşede denizi,balığı tasvirleyen aksesuarlar.güleryüzlü ilgili çalışanlar.Güleryüzlü,ilgili garsonların aldığı siparişlerden sonra balık çorbası ile başladık. Sebzesi bol, levrek balığı büyükçe doğranmış olan bu balık çorbasını pek beğendik. İkram olarak gelen patlıcan salatası, mısır ekmeği, pancar turşusu,lahana ve salatalık turşusu hepsi ayrı ayrı kaliteli ve lezzetliydi.Gerçi mısır ekmeğini sıcak getirseler daha memnun kalacaktık. Kalamar tava ve midye tava nefis tarator sosluyla iyi gitti.Üstü beyaz peynir ilaveli mevsim salatası güzel. Levrek balığı, köfte harcı, maydanoz, zeytinyağı, bayat ekmek ile hazırlanan balık köftesi atıştırmalık olarak güzeldi. Aslında burada balık yemeden, sadece arasıcaklardan yenerek de gayet doyulabilir. Balık çeşitlerinden mezgit tava ve dil kavurma aldık.Mezgit tava fena değildi ama dil kavurma enfesti. Güveçte sıcacık servis ediliyor. İçinde domates,kaşar,biber,mantar bulunan bol tereyağlı bu lezzete bittim doğrusu.Yumuşacık,ilik gibiydi.Tatlı faslında fırında helva.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Vefa Bozacısı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Eski İstanbul dokusunu iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir muhitte, tarihi bir mekan. Atatürk'ün bardağı baş köşede sergileniyor. İsterseniz kapının önünde arabaya servis yapıyorlar. Ama içeride oturup bu tarihi dokuyu yaşamayı tercih ediyorum. Bozayı her ne kadar bayılarak tüketmesem de ortamı yaşamak için ara sıra gidiyoruz. Girmeden karşısındaki kuruyemişçiden leblebi almak bir ritüeldir"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Diyar Burma Tatlıcısı, Göztepe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Burma kadayıf için Diyarbakır'a gidemiyorsanız, doğru adres Diyar Burma. Bilenler bilir Diyarbakır'da meşhur Hacı Levent vardır. Burası da işte o Hacı Levent'in oğlunun markası. 10 şubesi var. Hepsi anadolu yakasında. Porsiyonu 7tl. Ayrıca Gaziantep'te kahkenin adresi Akşam Simit Fırını'nın kahkelerini buradan kilosu 27tl'ye satın alabilirsiniz.."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Sushico, Mall Of İstanbul'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Çin, Japon ve Thai mutfağından yemekleri içeren geniş bir menü skalasına sahip. Sushi Roll’lar, Zencefil Soslu Çıtır Tavuk, Kuşkonmazlı Dana Eti, Kızarmış Pekin Ördeği, Teriyaki Soslu Somon ve Kızartılmış Dondurma gibi lezzetler Sushico'da. Acılı-ekşili çorba ile başladık. Hiç fena değildi. Sushi keyfi ismini verdikleri 4 çeşit roll içeren menüyü seçtik. California, Philadelphia, Boston ve Kani Roll çeşitlerini içeriyor. Roller somon, yılan balığı ve yengeç gibi balıklar içerebiliyor. Yanında zencefil turşusu ve vasabi ile servis edildi. Yemeğin üstüne yasemin çayı içtik. Sunum açısından hoştu. AVM içinde fast-food yiyeceklere alternatif arayanlara önerilir #KanGurular"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Zahir Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ekmek Teknesi dizisini izlememiş olanımız yoktur sanırım. 2002-2005 yılları arasında milyonları ekran başına kilitledi. Nusret Baba, Celal, Korkut ve Heredot Cevdet birşeyleri çağrıştırmıştır. İşte bu dizideki Nusret Baba'nın ve ailesinin yaşadığı konak ( Savaş Dinçel'in toprağı bol olsun ) Zahir Cafe & Restaurant olarak hizmet veriyor. İstanbul'un en huzurlu semtlerinden Kuzguncuk'ta ana cadde üzerinde köşebaşında dikkat çekiyor. Konak iki katlı ve en üstte de terası var. Üst kat salon üç odalı. Odalar toplantı yapmaya müsait. Menüsünde eskiden Osmanlı ve Arap mutfağının örnekleri varmış ( Mutancana gibi ) . Fakat menüyü sadeleştirmişler ve bu tip şeyleri çıkartmışlar. Neyseki en popüler yemekleri olan MAKLUBE menüde kalmış. Maklube arapça bir kelime. "Dönüştürülmüş, ters çevrilmiş" manasına geliyor. Arap mutfağına ait bir yemek. Türkiye'de de Siirt ve Mardin dolaylarında bilinir ve yapılır. Maklube nasıl bir yemektir peki ? Kısaca etli sebzeli pilav diyebiliriz. Pilav kulesinin içinde patlıcan, havuç, patates, soğan gibi sebzeler var. Üstündeki et, dana eti. Ülkemizde öğrenci evleriyle özdeşleşmiş bir yemektir. Maklube pilavının etrafına salata ve yoğurt konarak servis yapılır. Bu güzel yemeğin yanında kendi yaptıkları şerbeti içmenizi öneririm. Söylediklerine göre 40 çeşit meyveden hazırlıyorlarmış. Yemekle iyi bir uyum yakaladılar. Müstesna semt Kuzguncuk, hem tarihi dokusunu hissetmek hem de bu gibi güzel insanların mekanlarında yemek için doğru rota... #KanGurular"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Papa John's Pizza, Bahçeşehir'e yorum yaptı. 9 yıl önce
""Daha iyi malzeme. Daha Iyi Pizza." sloganiyla yola çikan firma Istanbul'da 16 sube ile hizmet veriyormus. Bahçesehir subesi konum olarak Loca'nin altinda yer aliyor. Ilk ziyaretimizde Süper papa ve Akdeniz pizzasini denedik. Ikisini de lezzetli buldugumu söyleyebilirim. Herkesin ismini ezberledigi zincir pizzacilardan bir tik daha iyi. Fakat butik pizzacilarin da gerisinde oldugunu söylemek isterim. Fast pizza yemek istedigim anlarda tercihim Papa John's olacak bundan böyle, diger pizza çesitlerini denemek için.. #KanGurular"
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Şefo Mantı, Yeşilköy'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Şefo mantı - Küçük ama şık bir salonu var.5 çeşit mantı yapılıyor.İnce hamurlu Şefo Mantı,kalın hamurdan yapılan Tatar Mantı,Kayseri Usülü Mantı,Kayseri mantısının kızartılmış şekli olan Cizo Mantı ve yoğurtsuz,kaşarlı olan Zilif Mantı.Şefo Mantı'yı denedik.Gayet güzeldi.Ama bir porsiyonu doymak için yeterli değil.Çiğ börek,çok farklı gelmedi.Yedik ama bayılmadık.Ayrıca menüde yaprak sarma,çorba çeşitleri,gözleme çeşitleri ve ızgara köfte de yer alıyor.Fiyatlar orta üst denecek kıvamda."