info@mekan.com
Adım Adım Gurme

Adım Adım Gurme

2000
puan
Yemeyi, içmeyi, gezmeyi çok ama çok seviyoruz. Bunları da paylaşıyoruz!...
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
En İyi Osmanlı Mutfağı listesinde Asitane Restaurant için oy verdi. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
En İyi Restoran listesinde La Scarpetta için oy verdi. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Trattoria Serenzo'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Bir kutlama yemeği için gittiğimiz Trattoria Serenzo'da dışarıda oturmayı tercih ettik. Menüye ulaşmamız da garsona ulaşmamız da zaman aldı. Ama bu süreçte açlığımızı bastırmak için ikram edilen lezzetli ekmeklerin ve zeytinyağının keyfini çıkardık.Ben yemek olarak quattro formaggi tortellini yi tercih ederken arkadaşlarım iki farklı çeşit makarna istedi ancak “Şu anda mutfak çok yoğun, açsanız elimizde lazanya var; onu servis edebiliriz” diyerek reddedildiler. Lazanya lezzetsiz değildi ama çarpıcı bir tadı da yoktu, akılda kalmadı. Benim tortelliniye gelecek olursak, sosu yetersiz ve ağzımda hoş bir tat bırakmadı, tortellini hamuru ve içindeki peynirler de marketlerde satılan tortellinilerden farksızdı. Büyük umutlarla geldiğimiz mekandan malesef hem servis hem de yiyeceklerin lezzetinden memnun kalmamış bir şekilde ayrıldık."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Merhaba Pasta Sanatı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Çeşit çeşit, en bir lezzetli eklerin adresi burası. Vitrinin önünde şundan da olsun bundan da olsun derken insan kendini kaybedebiliyor. Hiç kafesinde oturmadım genelde alıp evde yumuluyorum bu tatlılara ama bir fırsatını yaratıp denemek istiyorum kafe bölümünü de. Fiyat olarak muadillerinin üzerinde ama kalite olarak hakkını verdiğini düşünüyorum. Cevahir avm’de de ufak bir şubeleri bulunuyor. Hemen 4 lü 6 lı kutulara doldurtup dolanırken yemelik."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Casalinga Pizzeria'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Etiler’e pizza konusunda yeni bir kan gelmiş. İyi de olmuş. Ben et tercih etmediğim için Pesto Pizza’ yı tercih ettim. Hem hamur lezzeti, hem çıtırlık,hem de malzeme dağılımı acısından çok mutlu etti. Bu lezzet üzerine ertesi gün de eve sipariş verdik. Ama şunu belirtmeliyim ki vaktiniz varsa mutlaka gidip mekanda yiyin. Eve siparişte pizzanın çıtırlığı azalmış, hafiften soğuma olmuş ve en kötüsü Breasola pizza üzerinde servis edilen rokalar solup gitmişti. Belki rokaları başka bir kapta servis etmek bu problemi ortadan kaldırır ama yine de gidin yerinde yerin derim ben."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Kulindag'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Haftasonu şöyle biraz temiz hava alıp, güzel bir kahvaltı yapalım derseniz burası tam size göre. Daha arabadan iner inmez biz acaba şehir merkezinde ne soluyoruz diye düşündürdü. Mekan iki katlı ahşap bir bina. Büyük bir açık hava alanı bulunuyor. Açık alanda mutfak ve taş bir fırın var. Fırının önündeki masa, fırından çıkan tazecik ekmeklerle, hamur işleriyle dolu. Bir tepsi bitiyor diğeri dumanı üstüde çıkıyor. Bu hamur işleri ciddi anlamda lezzetliler ama bir çikolatalı ekmek var ki gözümü döndürdü. Bence Kulindağ’ın en büyük özelliği bir bu bir de tertemiz havası. Onun dışındaki kahvaltılıklar vasat. Eğer yumurta yaptırmak istiyorsanız ekstraya giriyor ya da ben bu kahvaltının üzerine bir türk kahvesi içerim derseniz o da ekstra. Kahvaltıdan sonra ormanda kısa bir yürüyüş yapıp, doğanın tadını çıkarabiliyorsunuz. Mekan şehire uzak olunca , akşam yemeği için gelip kalmak isteyenlere bir güzelik düşünülmüş ve birkaç bungalov yapılmış. Çok iyi bir fikir. Öğle ve akşam yemeği için açık büfe mangal salata yaptıklarını duyduk. O da keyifli olabilir."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
City Burger, Beşiktaş'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Beşiktaş’ta kahvaltıcıların arasında hemen gözünüze çarpar city burger. En takdir edilesi özellikleri hamburger ekmeklerini kendilerinin yapması. Baharatlı patateslerine ve naneli ev yapımı ayranlarına bayılıyorum. Hamburger köfteleri tam benim sevdiğim gibi bol baharatlı. Favori burgerim “jail burger”. Servis hızı güzel, Kalite fiyat performansı dengeli"
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
"Karaköyle, katlı otoparkın hemen altında bulunuyor Köşkeroğlu Baklava. İstanbul’da güzel bir katmer yemek zor. Bir tavsiye üzerine bir de burada denemek istedik. Gaziantep Orkide pastanesinde katmer yemiş biri olarak vasat buldum ama asla kötü değildi. Fakat en son ziyaretimde katmerin üzerinde gelen ekşimiş kaymak mekanın malesef bir standartı olmadığını gösterdi bana. Porsiyon büyük, iki kişi için yeterli ama lezzet malesef sınıfta kalıyor."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Pide Sun, Moda'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Yine bir gün Kadıköy sokaklarında aç aç dolanırken kalabalık görüp de girdiğimiz pideci, pidesun. Farklı zamanlardaki ziyaretlerimde, al yazmalım, mantarlı kaşarlı ve pastırmalı kaşarlı olan çeşitlerini denedim. Bir kere ocak mükemmel, hamur lezzetli, malzemeler kaliteli olunca buradan çıkan pidelerin lezzetsiz olması beklenemez. Pidelerin yağı öyle bir ayarlanmış ki birazcık daha koysalar fazla kaçarmış ama böyle tam olması gerektiği gibi olmuş. Porsiyonları ciddi anlamda büyük, tıka basa doyurucu. Mekan zaten genellikle kalabalık ama bir de onun kadar eve servis de çalışıyor. Bu sebeple yoğunlukla orantılı olarak pidenizin çıkma süresi uzayabiliyor ama beklediğinize kesinlikle değiyor."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Keşif Perisi'ni takip ediyor. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
İpek Şişko'yu takip ediyor. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Gezgin Nerede'yi takip ediyor. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Mete Özpınar'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Özge Işık'ı takip ediyor. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Tasty Istanbul'u takip ediyor. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Thales Cafe & Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Burası benim genellikle birkaç bira içip çerez yediğim bir bar. Yemeklerini bir çok kez denedim ama genellikle başarısız geliyor bana. En son otururken açlık sınırına gelince biranın yanına çıtır tavuk sipariş ettim ve yine tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Yüksek ateşten tavukların dış kısmı yanarken içi pişmiş pişmesine de ne bir lezzet var ne de görsellik. Yanında gelen patatesin lezzeti yok ve soğuk. Bir de sanırım tadını tamamlasın diye bir sos konulmuş yanlarına ki o da tam bir felaket. Çok yoğunluktan olsa gerek serviste aksaklıklar sık sık yaşanıyor. Bir garsonla göz göze gelebilmek için 5 10 dakika geçirmeniz gerekebiliyor ki tuz ya da herhangi bir sos isteyecekseniz yemeğiniz de soğuyup gidiyor. Muzik sesini çok yüksek buluyorum. Bu nedenle insanlar da sürekli bağırarak konuşuyor ve uğultu oluyor. Eğer gidip bir bira içeceksiniz tamam da sohbet ve yemek yemek için kesinlikle uygun bir mekan olduğunu düşünmüyorum."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Servet Baba Çay Bahçesi'ne yorum yaptı. 9 yıl önce
"Kabataş sahilde Fındıklı Parkının içerisinde bulunuyor. Manzara mükemmel hem köprüyü hem de masmavi boğazı seyrederek bardaklarca çayı yudumlayabileceğiniz bir yer burası. Çay tam tavşan kanı, lezzeti mükemmel. Servis hızlı. Çayınızı bitirin oturmaya devam edin kimsecikler "abla, abi bir çay daha ister misiniz?" diye rahatsız etmiyor. Garsonlar güler yüzlü, ufak espriler bile yapıyorlar çayı masaya bırakırken. Ben hem çayın kalitesini hem de bu çay bahçesinin genel tutumunu çok beğendim. Yolunuz düşerse bir uğrayın derim."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Cookshop, Nişantaşı'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"Cook shop genellikle magnoliası için tercih ettiğim bir yer. Bizim ailede cook shop şubesinin hangisi olduğunun önemi yoktur. Cook shop'un önünden geçilirse % 90 içeri girilir, karışık bir magnolia yaptırılır yanına kahve ya da çay. Magnolianın çok başarılı bir lezzet olduğunu düşünüyorum, tatlıdaki denge çok iyi ayarlanmış, normalde eşimle paylaşıyoruz tatlıları ama magnoliada kan çıkıyor. Mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle de bu zevki paylaşın dileklerimle :)"
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
400 Derece Pizza'ya yorum yaptı. 9 yıl önce
"400 Derece Pizza Nişantaşı’nda yer alıyor, daha bulunduğu sokağa girer girmez mis gibi pizza kokusu geliyor burnunuza. Cumartesi akşam yemeği için gittiğimiz mekana daha önceden rezervasyon yaptırdık, iyi ki de yaptırmışız çünkü büyük ihtimalle yer bulma problemi yaşardık. Kalabalık bir grup olduğumuz için bize açık mutfağın hemen karşısındaki 8 kişilik masayı verdiler. Menülerimiz hemen geldi. O kadar çok beğeni kazanan pizza oldu ki herkes önce iki seçeneğe indirdi daha sonra bir seçim daha yapıp yiyeceği pizzaya karar verdi. Ben et tercih etmediğim için pizza verdure istedim. Sipariş verildikten sonra o kadar kısa bir sürede servis geldi ki inanamadık. Ama o kadar açlığa öyle bir iyi geldi ki servis hızı anlatamam. Domates sos ve ızgara sebzelerle servis edilen pizzanın çıtırlığı tam ayarındaydı. İsteğimiz üzerine pizza kenarları hafif yanmış olarak geldi. Domates sos lezzetli. Yalnız pizzanın üzerine konulan malzemelerle ilgili aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Sebzeli pizza üzerinde sadece ızgara yapılmış patlıcanlar vardı ve lezzet yönünden çok zayıftı. Pizzanın üzerine konulan pesto sosta lezzet katmamıştı pizzama. Ama diğer yandan masada oturan çoğunluk pizzasından memnun bir şekilde mekandan ayrıldı. Belki de ben iyi bir seçim yapamadım. Mekandaki bütün çalışanlarlar garsonlardan tutun pizza ustalarına, işletmeciye hepsi güleryüzlü ve samimi. Denemeye değer bence."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Siyah Beyaz Cafe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Sabah saat 10 30 civarında kahvaltı için gittiğimiz Siyah Cafe, Beşiktaş'ın en ünlü kahvaltıcılarından biri olan pişinin karşısında yer alıyor. Rakip güçlü olunca Siyah da elinden geleni yapmış bence. Gittiğimizde Pişi'de boş masa olmamasına hatta bekleyen olmasına rağmen Siyah kafede oturan sayısı azdı. Dışarıda bir masaya oturduk. Hemen güleryüzlü garsonumuz tarafından menüler getirildi. 2 kişilik serpme kahvaltı, sıcak olarak menemen ve porsiyonda 4 adet olan pişiden sipariş ettik. İsteğimiz üzerine 2 pişi sade, 2 pişi nutellalı hazırlandı. Beklerken hemen çayımızı ikram ettiler hemen. Kısa denilebilecek bir sürede masamız kahvaltılıklarla donatıldı. Çok fazla çeşit olmayan kahvaltılıkların hepsinin ortalama bir lezzeti vardı. Pişiler kısa süre sonra sıcacık servis edildi. Daha sonra da menemenlerimiz. Menemen tam benim damak tadıma hitap ediyordu. Bakır bir sahanda porsiyon şeklinde 2 adet sunuldu ki bana göre ortaya paylaşımlık getirilen yumurtalara nazaran, benden ekstra puan aldı bu sunum. 11.30 gibi kalktığımız mekan neredeyse tamamen dolmuştu. Bu da artık Beşiktaş'ta adından bahsedilecek bir kahvaltıcının daha olduğunu gösteriyor nitelikte."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Okkalı Kahve'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Beşiktaş'ta Siyah Cafe'de yaptığımız kahvaltıdan sonra bir keyif kahvesi içmek için uğradık okkalı kahve evine, iyi ki de uğramışız. Girişteki iki kişilik masalardan birine iliştik hemen. Masada bulunan menülere tam göz gezdiriyorduk ki orta yaşlı bir beyefendi masamıza yanaşıp ne ikram edebilirim size diye sordu, o kadar çeşit türk kahvesinden bir anda karar veremeyen bizleri anlamış olacak ki nasıl kahve sevdiğimizi sordu, ben sert içimli tercih ederken arkadaşım yumuşak içimli tercih etti ve bu sayede tüm kahvelerin hikayesini dinleme şansımız oldu. Hikaye diyorum ama aslında kahvenin nasıl çekildiği, içiminin nasıl olduğu, anlatılıyor anlatılmasına ama öyle bir uslup, öyle bir ses tonu kullanıyor ki beyefendi anlatırken, bir anda hepsini denemek istiyor insan. Ben tercihimi menüdeki en sert kahve olan Hatay kahvesinden yana kullandım. Bir de okkalı istedim. Okkalı demek normal bir kahve fincanında değil de daha büyük bir fincanda içmek demek bu kahve keyfini uzatmak adına. Kahvem tam anlamıya damak tadıma göreydi. Yanında minik bir bardak su ve lokumla servis edildi.Bittikten sonra bir tane daha mı içsem dedirtti. Mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de son olarak, türk kahvesi ve filtre kahve satışları olduğunu da ekleyeyim. 100 gram türk kahvesi 5 TL. Aldım henüz denemedim ama deneyince fikrimi paylaşırım."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Orhan Pasta & Cafe, Gayrettepe'ye yorum yaptı. 9 yıl önce
"Ben hayatımda bu kadar lezzetli dereotlu peynirli poğaça yemedim diyerek burayı tek geçiyorum. 2 tl olarak muadil pastahanelerden daha pahalı gibi görünen bu poğaça sonuna kadar hak ediyor verilen parayı. Sabahları genellikle sıcacık servis ediliyor. İçerisinde bol dereotu ve peynir bulunan poğaça malzeme kalitesi yönünden de takdire şayan. Tatlı olarak denediğim tahinli çörek ve ayçöreği de benden yüksek not alıyor. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın bence."
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Yemek Filozofu'yu takip ediyor. 9 yıl önce
Adım Adım Gurme
74 Yorum 36 Takipçi
Duygu Orhan Gülbenek'i takip ediyor. 9 yıl önce